píšu si softík pro ovislinka wla5000 s openwrt. Používám seriový port na přenos dat do jednočipu. V konfiguraci jsem vypnul seriovou konzolu, ale ještě mi vadí výpis bootování na seriový port při startu. Jde nějak předat jádru parametr, který by seriový port uplně uvolnil, nebo je třeba kompilovat jádro znovu? Případně nevíte kde najdu zdrojáky?
Nejpovolanější na to by byl valXdater, který má i svn celého trunku na svém serveru openwrt.net (link z hlavy nevím, musel bych hledat). Nicméně, i když vypneš výpisy jádra, tak budeš mít na začátku prompt flešovací utility. Takže bys musel přepsat i flasher, což je ovšem dost frajeřina ;-). Nevím, co máš na konci sériáku za jednočip, ale nebylo by jednodušší poslat na konci bootu jednočipu nějaký string jako "heslo" a jednočip by všechno do hesla ignoroval ? A pro případ restartu ho "naučit" ten první string při bootu - aby na něj kašlal ?
Georgius
Jestli tomu rozumím dobře tak jádro po nabootování samo na seriový port nic nepošle, když v konfiguraci vypnu konzolu? Mně to všechno funguje, ale občas ta komunikace na seriovém portu spadne. Tak jsem si říkal, jestli se tam jádro nesnaží poslat nějakou hlášku nebo něco takového.
V praxi jsem to nezkoušel, ale jádro jako takové by nic posílat nemělo. Ale určitě ti pošle něco zaváděcí utilita (na začátku napíše "menu" a čeká, jestli mu něco zmáčkneš. A tohodle výpisu se nazbavíš jinak než přepsáním zavaděče, což je o ústa. Kdyžtak mne někdo opravte ...
To je mi jasné, ale tohle nakonec nevadí, protože je to tak jak jsi napsal a jednočip je nečinný dokud se nespustí muj softík. Navíc běží na jené baudrate. Spíš mi šlo o to jestli jádro něco neposílá. Ok tak já budu zkoušet dál.
Ehm, nevím, jestli jsem se vyjádřil dost přesně - překompilované jádro, které popisuješ nic neposílá, "normální" jádro samozřejmě posílá docela dost ...
Taky mám pocit, že se nechápeme. Když na ovise připojím seriový kabel tak si problédnu bootování systému na seriovém portu. To pak skončí a entrem můžeš spustit seriovou konzolu. Tu konzolu jsem vypnul a teď mě zajímá jestli krom toho startu systému si už za běhu systému může jádro ještě něco poslat na seriový port. Protože to by mi už vadilo. Ale možná to nechápu dost dobře. Tak mě prosím oprav, docela bych to už potřeboval vyřešit.
Ahoj,
takže problémy s flešováním na třetí pokus záhadně zmizely - asi blbnul tftp server nebo co. Každopádně teďka řeším transparentní bridge a mám problém s arptables - nainstaloval jsem je i s jaderným modulem, ale když pingnu cokoli mimo vlastní krabičku, tak mi zpanikaří jádro. Problémy dělá modul arp_tables ... prosím o pomoc !
Hledám, hledám a nenacházím nikde na netu spolehlivě vypadající informaci, zda lze do starého Airca8 (1x eth port, přezdívka "mejdlo") nahrát OpenWRT...
Dočetl jsem se pouze, že "by to mělo jít, ale nepůjde dále rozšiřovat z důvodu nedostatku RAM", což mě moc netrápí, ale nechci ho umrtvit.
Máte prosím někdo konkrétní zkušenost?
Pokud ano a odpověď bude pozitivní, moc bych ocenil link na konkrétní image.
Dále by mě zajímalo, zda mode REPEATER funguje jako opravdový opakovač, tzn. pouze přeposílá pakety tam a zpět a prodlužuje tak dosah jiného AP ... a nebo je to pouze nějaká proprietární záležitost?
Díky moc, většina fór, co se tím zabývaly, už jsou mrtvá.
Mikuláš