Účel umístění Mandraku na FTP je, aby když jej někdo chce vyzkoušet pro instalaci na lokál (nikoliv na router), tak aby jej měl k dispozici. Stáhnutí všech čtyř ISO obrazů může trvat necelé 3 hoďky, vypálení max. půl hodiny. Čas tímto strávený může být v mnoha případech kratší než čas stravený hledáním člověka ochotného distibuci půjčit či vypálit + čas na dopravu,...
(Kdybych asi před rokem, když jsem Mandrake kupoval, měl takovouto možnost relativně rychlého stáhnutí různých linuxů, tak jsem mohl ušetřit velké množství času stráveného pátráním po tom, kde je možné CDčka dostat. Tehdy se jako nejschůdnější řešení nakonec ukázalo zakoupení na dobírku od QCM...)
Tož, pokud jsem to dobře pochopil, tak pro účel, pro který tam ty distribuce dávám, jsou lepší ISO obrazy. Pokud se mýlím, tak prosím o vyvedení z omylu.
Jo, v tomhle pripade samozrejme ISO, jen nechapu, na co teda jeste BFUse, ale davej si tam, co chces
Jinak ja muzu v praci stahnout a vypalit ci prinest na notebooku domu naprosto cokoli (mysleno GNU ), mame sunsite.ms.mff.cuni.cz, kde je mirror snad uplne vseho, primo v baraku, takze stazeny je to hned, no a gigabit do pasnetu to jisti. Takze kdyby nekdo neco chtel...
BFU je Bloody Fucking User, Beginner For Unix, Bezny Franta Uzivatel.
BFUse je jen takove neprilis rozsirene oznaceni SuSE.
Jinak jak se to se stazitelnosti BFUse nevim, ale mam prave dojem, ze neco davaji a neco ne, tusim ze balicky ano, ISO ne, i muj letmy pohled na sunsite tomu nasvedcuje. Nicmene tohle je za ucelem instalace samozrejme na prd.
Ale muzu vedet, proc SuSE? Proc ne RedHat? Nejsem do nej fetisista, ale SuSE furt dokola krachuje a nekrachuje a vubec je takovy pochybny, RH je aspon overenej a rozumnej (Debian taky, ale pro normalni lidi je RH a jemu podobne ovladatelnejsi).
Moje linuxove vedomosti spocivaji v precteni mnoha clanku a recenzi, ze kterych jsem si vyvodil, ze pro me bude vhodna nejaka distribuce pro BFU.
Zatim jsem zkousel pouze SuSE 7.2, ktery jsem pred asi dvema lety byl nucen opustit, jelikoz se mi pod nim nepodarilo zprovoznit tiskarnu (vhodny driver pro linux nebyl k dispozici, coz mi potvrdil i vyrobce tiskarny), a pak jeste Mandrake 9.0, pod nimz mi nefungovalo temer nic (dokonce ani CD).
Nyni mam jinou tiskarnu a SuSE byl pro me srozumitelny, privetivy a vyjma tiskarny vse fungovalo bez problemu.
2 macros: no, to je uzasny, nicmene ja irc pouzivat urcite nebudu, jooo kdybych na takovy kraviny mela cas
2 antonin: OK, kdyz se Ti libilo...ale na 7.2 zapomen, je-li to dva roky stary, tak to bude husty (security diry apod.) a nic Ti tam nebude chodit, sezen si nejakou novejsi. Pokud jsem spravne pochopila jejich politiku, tak image ke stazeni nejsou, ale prepalis-li si to od nekoho, nemuzou Ti nic udelat .
Jinak asi Simo zmoderuj celou tuto diskusi
A vy se tu mejte pekne deti.
Ahoj, tak bohuzel historicky okamzik dlouho nevydrzel , protoze jsem dneska router zemljanka planovane sejmula, ale za par tydnu to zase nahodim, kdyz kasik jede, tak to snad nevadi.
Jinak teda Sima je bouchac, co se tyce te komunikace, preferovala bych nejakou mailovou konferu (pripadne dve - "admin" a "all" nebo tak).
Co se tyce Ronj, pokud v zari obhnijeme projekt, bude snad i vic casu . Moje gtkcko uz vypada krasne