Mam 2 dlinky 700 proti sobe. jeden v rezimu klient a druhy v rezimu AP. Marne se ale pokousim rozchodit WEPko. Vlakno sem cely prosel. vyzkousel jsem vsechny kombinace Klient Open,Shared, auto a na AP open,shared,auto. Bohuzel ani pri jednom nastaveni se mi to nepodarilo propingnout. FW mam na obou 1.0. Mate nekdo tuto konfiguraci funkcni? Jak nastavenou?
Mám server ke kterému je připojen Internet na 192.168.0.1.
Internet sdílím do lokální sítě a na lokálních stanicích (staticky nastavených) je funkční.
Ke switchi mám připojen AP D-Link 700AP jako 192.168.0.50, nastaven jako přístupový bod (mód AP) a nastaveno DHCP v rozsahu 192.168.0.190-199.
1) DHCP funguje jak na lokální síti, tak ve vzduchu.. Nemělo by běhat DHCP jen ve vzuduchu? To by nevadilo, kdyby...
2) DHCP neuděluje adresu gateway a DNS jako 192.168.0.1, ale 192.168.0.50. Ve výsledku vše funguje pro IP adresy (interní, externí), ale už není možný DNS překlad adres.
3) Pokud nastavím statické adresy na připojeném zařízení, tak vše funguje v pořádku.
Prave resim takovyhle problem: ISP si usmyslel, ze postavi sit s DLinky 700AP. Bohuzel na jeho antenu je vyhled jen z mista (1).
Konfigurace:
1) DWL-700AP + HUB + RONJA TWISTER jedna strana + hafo useru na koaxu
2) LINKSYS WRTG54 + RONJA TWISTER druha strana + SWITCH + hafo useru na SWITCHi + dalsi sit na jinem optickem pojitku.
nastaveni IP u useru 192.168.1.xy a na strane ISP 192.168.0.1
No a ja bych potreboval spojit vystup Dlinku na WLAN vstup linksysu, aby ten delal NAT a dalsi opicarny.
Varianty se nabizi:
a) Na strane (1) se kabel od Dlinka strci do hubu a zaroven na strane (2) se RONJA prepoji do SWITCHE (ted jde do linksyse) a linksys se pripoji 2ma kabely do SWITCHE (WLAN + regurelni vystup interniho switche). Vzhledem k nastaveni masky 255.255.255.0 by useri nemeli Dlinka videt.
b) Na strane (1) se prida SWTCH a do nej se napicha HUB , DLink a Ronja. Strana (2) jako (a).
c) koupi se jeste jeden linksys a da se do bodu (1).
d) porazi se kus lesa, aby bylo videt na anteny ISP z (2).
Nebo vymysli nekdo neco lepsiho a funkcniho??? Zitra zacnu variantou a) a doufam, ze v nedeli neskoncim u d).