Dostal jsem ten FW už do dvou AP, ale pro nahrátí druhého FW jsem musel použít Mozillu. První kus jsem pomocí IE6 taky kousnul a teď hledám způsob, jak do něj zase nahrát alespoň to původní. Nyní usilovně pracuju na zprovoznění sériové kozole.
Tak jsem opet zde se stejnym problemem. Pres vikend jsem zkousel vse co jste me radili. Ale bez uspechu. Jak mam tedy nastavit toto zarizeni aby to fungovalo. Popisu zpusob jak to delam. Po resetu zarizeni se pres web rozhrani dostanu do nastaveni. Prepnu do rezimu client, naskenuji vysilace, vyberu ten spravny a potvrdim. Pote zadam wep sifrovani, nastavim verejnou IP adresu od providere, masku, branu, vypnu DHCP a vse ulozim. Pote zadam do PC presne to stejne plus DNS a jede to. Ale podle Vas je to spatne, ze nemuzou byt dve stejne IP adresy na dvou zarizeni ! Je tu nekdo prosim, kdo me poradi jak mam toto zarizeni nakonfigurovat abych se korektne pripojil na providera ? Dekuji .
Pravdou je, že jsem to nikdy nezkoušel nastavit takto, ale z logiky adresace by mělo docházet ke kolizi IP. Je možné, že jelikož se WEB rozhraní AP nijak v síti neangažuje a do sí?ového provozu ta IP adresa v AP nevstupuje, tak to zřejmě nevadí. Jediné, čemu bych se opravdu divil, kdyby ti v této konfiguraci šlo i přistupovat na WEB rozhraní toho AP, pak už by asi byl počítač zmaten, nebo? bys požadoval při použití stejné IP přistup na WEB rozhraní vlestně od něj.
Takze chcete tim naznacit, ze mam na tom Ovisu nechat klidne puvodni IP adresu 192.168.100.252 a jen vlozit masku, branu, WEP ? Do PC to stejne ale verejnou IP adresu ?
A rezim teda jakej ? Klient nebo bridge ? A co to DHCP ?
Dekuji.
Takze to shrnu. Resetuji Ovise. Pres web rozhrani jej prepnu na klienta, naskenuji AP vyberu jej, vlozim WEP. Vse ulozim.
Pote na svem PC vlozim udaje providera - verejnou IP, masku, branu, DNS. A melo by to fungovat. Je to tak ?
Dekuji !