Hele nam tu ted furt tuhne jeden port 4portovyho intela, ten za kterym je jeden z crusaderu (ted si nejsem jistej kam sou zapojeny ostatni crusadery, jeste je tam myslim jedna dvouportova sitovka a na strese sou ty crusadery dohromady tri.
V zime to nedelalo, ale desetkrat za den to nedela, to spis tak jednou za dva dny. Ale nijak to s tvyma net-errorama mozna nesouvisi, protoze ty to mas v obycejny intelce s jednim portem a v tech sem nezaregistroval ze by to tuhlo...
Hmm, tak jsme to vyzkoušeli vyměnit na jedné straně a jen jednom spoji, zdánlivě se to chová stabilně, ale prozměnu vylítnul pl. z 0% na 20-30%. Obě karty jsou v módu Full duplex, na jedné straně je intel, na druhé je to 3Com.
A co preruseni - nesdili ta karta interrupt s jinym rozhranim/zarizenim?
Jaka (jestli vubec nejaka) je zavislost mezi "zaseknutim karty" a aktualnim zatizenim spoje?
Vox
Možná jsem to nenapsal dostatečně jasně, ale frekvence s jakou se to zasekává je přímo úměrná teplotě a hlavně svitu sluníčka.
V 6 hodin večer oba zase jedou tak jak mají a vsadím se že až do 11 zítra pojedou naprosto perfektně.
Vypadá to na špatnou teplotní stabilizaci některých obvodů ve vysílací hlavě.
Frekvence zasekávání - 1/(doba do dalšího zaseknutí)
Doba do dalšího zaseknutí - jak rychle se crusader opět zasekne po zresetování
Okolo 4 odpoledne to bylo tak 1-2 minuty, dopoledne asi do 1 to byla asi půl hodinka.
Zatím vidím jako protiopatření natřít je na nějakou světlo odrážecí barvu a dát vysílací hlavu pod příjmací, tak aby jí stínila.
Minulý rok nám to taky dělalo, ale myslel sem že je to sí?ovkou, tak jsem je vyměnil za uplně nové někdy kolem září, v tu dobu to přestalo, jenže to už sluníčko prakticky nepražilo.
Máme je tuším od července. Určitý podíl na tom taky bude mít stárnutí součástek, protože zezačátku to dělaly tak jednou za hodinu a to jen asi 2 hodiny denně (prostě si pamatuju že cca jednou za týden jsem je restartoval). A taky nejspíš znečištění povrchu, který odráží světlo jako takový.
Samozřejmě jsou oba Crusadery na přímém slunci, žádný kryt na nich není.
Jako další v plánu vidím otevření a přidání pasivů, nebo dokonce nedejbože aktivního chlazení.