konektivity musím domluvit podrobnosti jde o cenu pod 10 kkc vcetne DPH za 1 mbps.
Takže předpokládám odběr ze všech tří stran tedy HMNet, Počernice, Prosek. Navrhoval bych spoj do optiky udelat na Ronje je to asi 1,3 km a zbytek přes WiFi smerem na HMNet je možné začít uvažovat o skokované ronje. např do hostivaře a do mecholup případně by to šlo i navýšit třeba dvema linkami v jednom smeru double simplex take rychlost by se zvedla z 11 na 22.
Zdravím Karel
No rekl bych ze by vubec nebylo od veci se zamyslet nad ronjama na nase lokalni paterni spoje a wifi nechat jen pro klienty a po ronje neresitelne spoje. Kanalu je malo a zacina to tu docela hostnou a to jsme na okraji Prahy a nemame moc svych lokalnich spoju, ktere jak doufam budou pribyvat. A taky na nasich AP se nebudou wifi rusit na vzajem jen po kabelech )
Ano je sice hezke mit Ronji ale kdo je postavi??? ja bych to s Raptikem klidne spachal... jenze se posledni dobou nezastavime....
Konecne byla obnovena vyroba anten, kdo bude chtit tak zitra budou prvni 2 ks, takze jestli jsou zajemci tak mi dnes prineste prachy... kdo nevi vo co go:
Quad 12dBm (ano ma opravdu 12dBm, je to poloprofesionalne vyrobene a zmerene), drzak na zed polohovatelny v H 360°; cena 550 - (stoupla cena za matros... stare zasoby dosli... proto to tak trvalo)
Zacinaj mi posledni dobou list krkem lidi co po me chteji porad inet... ja tuhle sit nebuduji kvuli inetu... jastli to tak nekdo vidi tak ma problem.... inet je pro me druhorada zalezitost, takze napred linky, APcka a ruzne metalicke site a teprve az potom inet, jen diky nemu musime zalozit sdruzeni do ktereho se mi nechce, pak uz mit cas nebudu vubec... takze bych uvital taky snahu ostatnich neco delat... (vim o 2-3 lidech kteri by se mnou souhlasili) beru ze nekdo chodi do skoly (ja zase chodim do prace) a ted meli treba maturitu (btw. gratuluji odmaturovanym) ale i tak se najde nekdo kdo ma urcite cas neco delat... od te doby co jsem sem vlezl mam cim dal tim min casu, cimpak to asi je???
PS: jen jsem se potreboval vykecat..... diky za pozornost....
Takže zkuste mne nekdo říci co jsem pingal takže stávající postup bude asi tenhle: Já si to otracuju dám to na forum a druhý den mne nekdo řekne nebo napíše co to je. Doufám že, tento systém je také přijatelný. děkuji Karel
Karle nic proti ale ses normalni???? mi v 1h po pulnoci dorazime domu a mame hned nakonfiguruvat DNS aby prekladalo tyto IPCcka??? Ja osobne se napred vyspim (kdybys nezdrzoval tak jsme to treba stihli jeste udelat... ) a 10.41.0.249-250 je link mezi mnou a Raptikem jenz taky jeste neni v DNS... a dofam ze uz nekdy nebudu od tebe cist dalsi podobnej dloubanec
PS: Jestli si myslis ze sklopime usi a budem razit vas system adresovani tak ses na velkem omylu!! Tento system ma sve opodstatneni... pokud opravdu chces vedet jake tak si vlez k nam na newsy a poloz dotaz mikimovi
PS2: Koukam ze jste pekne conzervativni. Cokoliv co je jine tak proti tomu zbrojite, nemam slov... Treba se nas zpusob osvetci a bude se pouzivat.. pokud ne... no tak budem mit svuj system:
Cckove rozsahy - jednotliva IP - funkce
0,1 - 0.1-0-127 a 1.1-1.127 - DUMMY rozhrani
0,1 - 0.129-0.255 a 1.129-1.255 - LINKY
2-255 - 2.1-255.254 - Rozsahy APcek a lokalnich siti
2.x rozsah pro HMNet.AP1 (3.x mam v rezerve - ocekavane pouziti pro barakovou sit)
4.x rozsah pro HMNet.AP2 (5.x v rezerve - ocekavane pouziti pro barakovou sit)
6.x rozsah pro HMNet.AP3
7.x rozsah pro AP-Vocko (ze bych ukecal HMNet.AP4.. , vid Dl.. ) )
8.x rozsah pro AP-KRK (-|- -|- -|-)
atd....
Ocekavam dalsi pripominky lidi jenz to opakovane nepochopily...