Mám WL-1120AP v režimu klient a za ním na ethernetovém portu zdroj internetu. Ostatní PC v síti se ale k internetu nemůžou dostat. Čím to je?
Jedná se o omezení normy 802.11b a režimu klient v počtu adresování MAC adres. Zdroj internetu musí být do bezdrátové sítě přiveden vždy přes access point, nikoliv přes klienta.
takže to asi vysvětluje že když mám:
hlavni ap na nej napichlej pres wifi 1120 v klientovi a k nemu kabelem (utp) dalsiho ovise 1120 v rezimu klient
a když se snažím pripojit pres toto ap k hlavnimu ap tak mi jde vsude ping ale nemaka internet takže to je na vině ta chyba co je na začátku popisována nebo je problém někde jinde nemá někdo ten samý problém prolezl jsem snad už vše a ne to odstranit lidi se na to ap (1120) pripoji dopingnou po cele siti ale net jim nemaka
Mam tu dotaz na ovislink 1120AP prodavany v i4 ... tvrdi tam ze za to muzu napojit kolik chci pc a ze MAC adresy tim projde a nebude nijak pozmenena (to potrebuju na pridelovani rychlosti jednotlivim pc)
Jedna se me o to ze bych ho pouzil jako klinta oproti TP-Link WA200+ ... a za nej napojil vice PC ... ??
Dekuji
- development
- freenet, education
Zklamu te.
Uvnitr ovislinka je linux a na nem bezi ethernet bridge.
Projdou skrz nej bez upravy ruzne adresy vyssich protokolu, ale pakety budou mit __VZDY__ MAC toho ovislinka nebo naklonovanou adresu treba routeru za nim.
Ja osobne omezuji rychlost podle IP a ne MAC.
DAlsi je jak zamezit tomu aby si lidi nekradli IP adresy.
cituji z i4: "a v režimu klient umožňuje připojit na eth. porty libovolný počet zařízení (počítačů)" .... dnes v telefonu s panem Smejkalem byla ma otazka: "a projdou v klient modu nepozme MAC adresy ?" ... odpoved byla "ano" .... tedy v i4 lzou o prodavanych produktech ? ... nebo kde je pravda ?
Resp co bude tedy nahradou za TP-LINK WA200+ ???
- development
- freenet, education
Pokud chces pridelovat rychlost podle MAC tak to proste nepujde. Vsechna zarizeni pripojena pres ovise v client modu maji opravdu navenek jeho (nebo nejakou jinou specifikovanou) MAC.
jass_HW.snowflake.czf ether 00:E0:98:BE:E2F C wlan1
jass1.snowflake.czf ether 00:E0:98:BE:E2F C wlan1
Je to naprosto bezna vec. Kdyby to tak nebylo, musel by ovislink kazdou mac, co ma za sebou, asociovat k APcku. To je IMHO princip 802.11b.
Ale co tim mohl myslet ten pan?
Ovislink umoznuje pridelovat IP podle MAC. A to pres sluzbu DHCP relay. Tzn. kdyz mas pocitaz za ovisem, pomoci tehle sluzby DHCP server obdrzi tvoji MAC adresu. Ovsem ne na fyzicke vrstve. Z toho pravdepodobne vznikaji dezinformace.