ja toho ovislinka jeste nemam .. ja se jen ptal zda tak pujde ci nepujde ... ted tedy vidim ze asi pujde ... hele vy me ho v i4 pujcite jakym zpusobem ?? proste poslete na dobirku ... ja ho skusim a kdys nebude ok .. poslu vam ho zpet a vy me zpet penize ??
BTW1: tedy ovislink bude nahrada za TP-Link ve smyslu pruhlednosti mac u klientu ?? rychlost jim totiz prideluju na zaklade mac
BTW2: jak se budou reklamovat TP-linky ?? kdys maji dva roky zaruky ... jakl to bude ted kdys uz se neprodavaj tak vymena kus za kus asi ne co ?
- development
- freenet, education
2Dade_Marfi: Hele myslim, ze pihhan ma pravdu... Neni treba z toho delat ultramegasecure reseni - i shapovani podle mac se da "vochcat". Je to uplne jedno. Radius je IMHO naprosto dostatecny...
Navic shaping pres IP je o mnoho flexibilnejsi. Napr. v tridach pro podsite a pod.
Myslim ze zarizeni, ktera neklonuji mac se vyrabeji, ale cenove je to uplne nekde jinde. Ovis je pro czf ucely (klientu) ok.
Já jsem dneska zkoušel ovise a přes DHCP mi to adresu dalo. Nejsem si vědom, že bych tam nastavoval DHCP relay nebo něco takovýho, prostě jsem ovise připojil, za něj NTB, nastavil parametry k připojení k APčku, na NTB jsem dal ipconfig -renew a dostal jsem IP adresu přidělenou podle MAC adresy notesu.
Jojo to je normalni.
Mam ale zkusenost ze klient, ktery je za ovisem (na kabelu) ktery je za routerem, ktery dela dhcrelay IPcko nedostal do chvile nez jsem zapnul dhcrelay v ovisovi na server (nikoli na router).
Ahoj,
chci se zeptat, jestli tenhle Ovis komunikuje spolehlive i s kartama standardu 802.11g. Chci totiz komunikaci sifrovat pomoci WPA a 11Mb kartu s podporou WPA jsem nenasel, zatimco 54Mb karet s WPA je docela dost.
Nebo pokud nekdo poradite 11Mb kartu s podporou WPA...