vojtisek
Junior Member
|
Zamette si laskave nejdriv u sebe |
Příspěvek č. 63 |
Stavim AP v Bohnicich. Kousek vedle mne se objevilo AP se ownerem zajsoft. Existuje vice nez mesic, od pocatku ma status "Full AP", neni u nej vyplneno nic - SSID, MAC, links. Ani z logu netsumblerem nedokazu poznat, jestli opravdu beha a na jakem kanale. Taky nepoznam, kam je pripojeno. Bylo by pro mne samozrejme zajimave brat konektivitu pres 300m dlouhej link, ale co si mam myslet o czf AP, ktere nezverejnuje zadne informace?
Navrhuju funkci mapy doplnit o detailni info o vysilacim zarizeni: typ anteny, azimut, tilt, nastaveny vysilaci vykon na wifi. Pak se budou krasne hledat frajeri, co vysilaji na 10W@802.11b.....
BTW - Co udelas s AP, ktere ma v mape zanesenej jeden link a zbyle 3 jsou utajene? Co backup linky? A jak se ma do mapy zanaset clovek s notasem v parku pripojujici se stridave ke 3 ruznym AP? Ma udelat carku z kazde lavicky :-)))))))))))))))))????
System automaticke degradace je blbost. Stejne tak deleni links visibility - jsme si v czf vsichni rovni, jen nekteri mapperi jsou si rovnejsi. Navic info "existuje linka" je nedostatecna - plnohodnotna informace zni "existuje link s takovou kapacitou vyhrazenou pro czf, takovou latenci a takovou spolehlivosti". Otravovat lidi kvuli mape je hloupost, dulezitejsi je vylepsit routovani - CF musi byt pristupne vsem. Jestli ma zajsoft cas, at ho nejdrive venuje portaci CF na verejne a navrzeni algoritmu zpristupneni.
Naposledy upravil vojtisek 06.09.2004 v 10:31
|