to PeterSwah - tak to asi u nas nepatrime k tem "spravnym" zakaznikum .. protoze pomer cena/kvalita neni vzdy dobry pomer ... u nas je nejdulezitejsi spolehlivost ... a za tu jsme si schopni i "priplatit" ...
- development
- freenet, education
Mám dotaz pro upřesnění, jelikož asi mi to uniklo, zkoušel jsem tedy kalkulačku od Orcave.
Je tam uvedeno pri výpočtu: parametr 222A a 222D 85Mbps, 28MHz při doporučené rezervě 20db na únik, my vyšlo při 6km které potřebuji :
222A 3,21km
222D 6,41km
nevěděl jsem tedy co znamena A a D
Chapu to tedy dobře? - jak jsem zjišťoval v čem je tedy rozdíl, u 85Mbps spoje se asi dodava ODU s parametrem222A a u 105Mbps se dodava asi ODU s parametrem 222D???, IDU jsou asi stejne nebo sw zakazany ???
Jde mi o srovnání Alcoma, s MP90 s ant.65cm se dostanu na 6km
u Orcave a koupe spoje 85Mbps se mohu tedy kvalitne spolehnout jen na vzdálenost 3,2km???? Musel bych tedy zakoupit spoj 105Mbps abych prenesl 85Mbps na vzdálenost 6km ???
Jo díky večer jsem to ještě detailně propočítal ty specifikace a přišel jsem na to takyjak se věci s orcave maji.
Jinak se omlouvam za dezinformaci s tou alcomou,ještě jsem to jednou přepočítával a při výpočtu jsem špatně zadal citlivost alcomy při 85Mbps, takže na 6km určitě s 65cm antenama taky nepobeží, jedině 90cm a to je na hraně, Pak jedině snížit mod.schema na ten delší spoj a vymačknout z něj méně. Jde hlavně o místo na stožáru, a cenu antén :(
Jaké jsou praktické zkušenosti s 20dB rezervou na únik? Je to dost kriticke když bude spoj s unikem 15dB na tech 6km? Ptám se z čistě praktické zkušenosti ne teorie.
15 na unik je uz fakt malo na takovem dlouhem skoku ... predstav si sud vody .... a koukni se krze neho ... takovou masu vody musi spoj prosvitit pri hustem desti .............. takze je ta rezerva fakt potreba ..
- development
- freenet, education