No pokad se mi podari dostrelit do Hostivare na jednoho typka, tak u me udelam AP s Linuxovym servrikem a muzu odspoda zapojit ZM. Jde napriklad o MAFILA, DANIELU, mozna NICO, Zabehlice Pracska atd. Musim udelat foto aby bylo jasne kam se da videt. Popripade by to mohl MAFIL u setrelit lepe, neb je trochu vejs. To uz je ale na osobni domluve. Takze dam vedet.
Hele uz probiram na Heavnu to ze by nam poskytli signal.... chtelo by to only 2 AP + HUB a meli by jsem s nima kanal 10Mbs ... ale nevim jak je to s vasi viditelnosti ja jsem asi kousek za kopcem(ale urcite by se to dalo nejak resit(KE SKALKAm bydlim kousek od HAMRU)).... a kdyby nam nestacila konektivita 10Mbs tak si nejak zarit linku ? (nejsem moc znali takze nevim) ... ale asi pomalu zjistuji ze by AP na Arnice nemelo pro me vyznam... neni videt
včera jsem "měřil" s plechovkou a mám Arniku4 na 16 dB (uzel Hutska). Až vylezu na střechu, zjistím, jak vidím na Heaven - mělo by to cenu? Z Hutske by byl krásný přístup na celou jižní část kopce jak je ulice V Korytech.
Myslim si ze bychom se meli rozhodnout jestli to pujde na Arniku nebo nekam jinam (K tobe na strechu ?). Ale jde tu o to aby nas vicero. Nevim na kolik by to prislo ? (nejsem znalec). Jsem chudej studentik a chtel bzch vedet kolik bych do toho mudel vrazit. S tim Heavenem si myslim ze by to slo (viz Heaven prispevky). Prectete si to a chtel bych slyset VAS NAZOR. Taky jsem zjistil ze na Arniku vidim 8)) (TROSKU) .... Nevim jestli vydis na ostatni ze Zahradaku popripade ze Sporilova (kdyby AP u tebe)? A nakonec by jsme se meli rozhodnout jeslti budeme brat signal z Heavenu nebo svuj vlastni ?
Zatim CAO
vrážet zatím nemusíš nic. Teď mám dlouhodobě zapůjčenou excelentní lehkou soupravičku pro měření (iPAQ + netstumbler, PC card Avaya, pigtail a antény z piksly od ananasu a kvadrupól), takže když vyndám za okno Čínův AP, lehce zjistíme viditelnost. Kontakt přes private message.
V první fázi prosím tímto Arnika, pokud tohle čte, jestli bych se nemohl připojit na CzFree - pokud tedy uzel arnika4 CzFree je - a ještě trochu se po večerech "pročíst životem"; ve fóru je opravdu spousta chytrostí, chce to jen čas. Správcem AP se zatím chci stát jen v nejnutnějším případě. Musím zjistit, jestli by šlo udělat nějaký "pasivní AP" jen s AP v módu client (teď jak to píšu tak vidím, že to je asi volovina)... prostě tak, abych pod postelí neměl PC nonstop v běhu. Existuje legenda o dvou směrových anténách propojených kusem kabelu, něco jako zrcadlo na mikrovlny...? to by pokrylo celý Chaloupky a Záběhlickou, snad... a klidně to na střechu píchnu.
Pak bych rád věděl, jak je to s Arnikovou konektivitou do internetu a jestli by ji za poplatek nechal sdílet.
Jinak k tomu signálu: Hu?ská má na Arniku4 25 dB, ve špičkách až 30, měl jsem krátký drátek v plechovce a špatnou polarizaci.
ten je asi technicky nejdál & perspektivní, souhlas, jen co se dostanu domů za světla, abych vylezl na střechu a oměřil to. Za tmy si netroufám, nerad bych se přerazil. Vidím to tak na čtvrtek.
Tot des a hruza zaroven ...:( ....... Jak dal to fakt nevim chtelo by to nejaky genialni napad ... ja jsem si je za posledni dobu uz vyplejtval .... takze fakt nevim
To mozna ..... AP(Sigi1) >< AP( Barak vedle arniky( Jeden ze ctyr )NEBO Arnika ale...) . Chtelo by to zvazit neviznam se v tom to je jen takovy teoreticky napad ... Je to tak cca 1.5 Km ...