Jestli to AP vubec nevidis, tak to neni problem vysilani, ale prijmu.
Netstumbleru staci jenom zachytit paket, aby ti tu sit ukazal,
na to neni potreba zadna komunikace, tj. neni potreba, aby te
na Zvahove slyseli.
Na autorizaci a asociaci pak samozrejme jo, ale to by byl az dalsi bod programu.
Duda>Vykaslal jsi se na to, nebo nemas cas? Celej tejden ti volam a pisu e-maily, bez odpovedi...V soucasnosti je signal z Barrandova rusen (nejspis Breeznetem), takze maj problemy vsichni na Barr. a ja mam packetloss pres 80% a nekdy signal uplne vypadne. Rad bych proto vedel jestli chces vyzkouset jinou antenu, kterou bych ti pujcil, aby jsme zjistily silu signalu od Pokludy .
All>Je nekdo v Braniku kdo vidi na Pokludu(Zlichov) a je bliz k Zlichovu nez Duda?
Ahoj,
ode me by na Zvahov bylo videt, ale bohuzel nemuzu dat na strechu antenu (nedovoli mi to druzstvo). Primo z bytu na nej nevidim, mozna o patro vys by to bylo lepsi (to jeste netusim).
Zajemcum o pripojeni do Czfree, kteri bydli v dolnim Braniku, cca od Plusu smerem k Vltave, maji viditelnost na Zlichov ( a mohou instalovat antenu na strese ci na miste kde je na Zlichov videt), mohu zmerit signal, aby zbytecne nekupovali hw, a pak zjistili ze signal je rusen.
Takze ... pokud to vyjde ... mel bych v planu zridit 2 - 3 AP na kopci v Braniku ... coz by vice-mene znamenalo, ze budu mit pod sebou dole v Braniku asi tak 20 - 30 planovanych nodu ... tudiz, vy fsichni, koho se to tyka ... dejte mi vjedet ... dale nahore v braniku by se to tykalo dalsich tak 10ti lidi ... pro nez plati to same ... ;-))
kopec v braniku ... tak tim je myslena branicka skala ...
respektive skala o jedno udoli dal od centra ... podivej se na umisteni nodes stara cesta apM8b a sys28- jasna ap ... a uvidis co je tim mineno ... fse je stale in planiong ... kazdopadne doufam ze tak do mesice to powali ... ;-)
Ahoj lidi,
tak jsem tady z trošku opožděným raportem o našem posledním testování signálu od Pokludy.
Akce se konala v neděli 30.3. K dispozici jsme měli snad nejsilnější anténu, která se dá sehnat, zkoušeli jsme všechno možné z různých míst na střeše. Snažili jsme se dokud se nevybila baterie v notebooku.... výsledek veškerý žádný. Chytili jsme všechny možné i nemožné blbiny, jenom ne Pokludu. Braník je zřejmě pěkně zasekaný.
Co z toho plyne: Musíme doufat, že někdo Pokludu chytí (snad je nadějná ta Jezerka) a že se nám podaří nějak to zpřevodovat dát. Další možnost je poohlédnout se po jiných nodech. V každém případě budeme asi muset po Bráníku vybudovat hodně hustou sí?. Jinak nevim...
Já se teď pokouším o jeden nadějný node na Novodvorské. Dám vědět jak to pokračuje. Zatím trpím těžkou depresí...
Všem ostatním přeju hodně štěstí.
Ahoj Elviro,
Potrebuju otestovat nod Branik na Pokuldu. Je to u Branickeho pivovaru. Zkouseli jsme to s Pokuldou, ale narozdil od Vas jsme nechytili vubec nic. Vypada to tudiz docela nadejne, ale chce to silnejsi antenu. Pokulda mel jenom PCMCI bez externi anteny.
Neumela by jsi mi poradit, kde sehnat testovaci HW? NB s Wokenicema mam.