Zdravim vsechny,
rad bych se pripojil v ulici V piskovne, zatim si ctu materialy a
pomalu si pripravuji router a vnitrni sit v baraku. V pripade zajmu
okoli zde mohu zbudovat i AP. Potreboval bych ale pomoci s
konfiguraci zebry. Signal zatim nemam zmeren, ale az na par
stromu v ceste vidim na AP Repy_Wadnering. Jeste jsem ho nekontaktoval ale, snad by to slo. Muzete nekdo posoudit , jaka anteny by byla vhodna? Muj soukromy typ je 30cm parabola, ale
nemam zadne prakticke zkusenosti s wifi technologii. S viditelnosti
sidliste na Zlicine, je to horsi, protoze jsem dost nizko.
No to je asi jako kdyby si se zeptal, jestli se ti neco stane kdyz skocis z okna - pokud budes v prizemi, tak ne, pokud v desatem patre tak asi jo. Kdyz chces poradit, tak zkus napsat aspon jak daleko to je a kolik stromu je v ceste
Jinak samozrejme cim lepsi antena, tim lepsi prijem signalu a pokud bude pripojena do karty v nejakem Linuxovem stroji, neni problem ztlumit vysilaci vykon. A sel bych spis do sita nez paraboly - precijen zafouka vitr a se sitem to nehne, ale do paraboly se pekne opre a muze ji vychylit (u 30cm asi utrzeni moc nehrozi )
Spatna uroven signalu mne prekvapuje - ve Zlicine pred tim velkym domem s cervenou strechou jsem nameril na bidnou plechovku vic - asi nemas idealni polohu, nebo tvuj Hostap trochu keca... - pri te hodnote by to muselo byt pomalejsi.
Detaily pripojeni posilam soukromym mailem.
Cau, kamarad bydli v Nedasovsky tusim 336, stejne jako node Mr. Triska (prosim neptejte se, proc se nepripoji kabelem, neni to politicky mozny). Shani nekoho v okoli, kdo by byl ochotnej sdilet treba UPC, v jeho baraku uz UPC neni (konci na 340). Zarizeni by koupil na obe strany.
Mravokarci, majici pripominky ke sdileni netu a pouzivani fora ,necht se na me obrati soukrome. Diky
Bydlím v Košířích ( ulice Ke kotlářce - výhled Jih ) a jsem sice zatím laikem, ale rád bych se něco dozvěděl o možnosti připojení, případně založení AP, v této lokalitě. Zda-li je vůbec možnost ( jsem v údolí ), jestli jsou tu nějaké další spřízněné duše, kdo je schopen proměřit signál apod. Díky za odpověď.
cau, tak sem dneska u nej udelal scan. Vite komu patrej tyhle ESSID?
dizlne-s1 00:50:fc:d7:a5:4c
Zlicin 00:0f:3d:39:3d:ae (to je hned barak vedle se sitem a 2x yagi)
a sit s trema sektorama ESSID 10.35.205.1, 10.35.204.1 a 10.35.203.1.
dal je tam Ekonet z Rudny (ale ten je nesmyslne drahej) a pak smazici z vasesit a naky AP CZFree.Net.Pe3ny, ty dva posledni uz sem kontaktoval.