takze,,,,, po enable SNMP naroutry mi ide SNMP client na windozoch a pekne si pozeram okamzitu vytazenost sietovky .... ALE ,,,
1. potreboval by som to zpustit na nejakom pc (bude to freeBSD 5.2 ,uz ho mam instalnute,len nakonfigurovat) tak ,,aby to logovalo niekam ,aby som si mohol pozret priebeh zatazenosti linky za den,tyzden,mesiac dozadu.
2. Velmi dolezite ! treba mi pozerat zatazenost linky na jednotlive IP v subnete... :((. takto mi to je na dve veci....teda iba na jednu....celkovu vytazenost..
má doma tři Pc, jeden byl donedávna jako jako proxy:Win98, winroute. Včera jsem objevil monowall...je to paráda..chodí na pc mmx200, 64Mbram.Použil jsem bootování z CD, zápis konfiguráku na disketu. HDD už mne nebude otravovat s vrčerním,,juchů.....
Tak jednoduchá konfigurace!!Moc dobej soft, můžu vřele doporučit!!!!
existuji pro mon.... nejake statistiky toku dat atd.... ktere by byly na stejnem PC s mon....??
chci se vyhnout dalsimu PC s WIN pripadne tam davat linux
diky Libor
Ahoj, pouzivam CZFDebian a uvazuju o m0n0wallu na svuj router a zatim jsem nenarazil na jednu dulezitou vec - mam p2p spoj na dalsi AP pomoci xi626 a VEEEEELKEEE anteny (25 dbi). Jde v m0n0... regulovat vyzareny vykon? Mozna jen blbe ctu, ale fakt jsem to nikde nenasel...
po prvním startu se to v pohodě probralo a našlo to obě karty,
nastavil jsem jim adresy a začlo fungovat i webový rozhraní,...
mno,.. tak jsem to chtěl skusit jak se to rozběhne na síti,.
připojil jsem k XI325 anténu a restartnul komp,
mno při restartu zase obvyklá detekce
mno a vytvrdlo to u hlášky:
Initializing PC cards....
wi0 port 240-27F irq 10 slot 0 pccard 0