nevím jestli to s tím signálem od Slima bude tak žhavé, podle mého názoru bude nutné pro připojení do CZFREE spoj bod bod se dvěma směrovýma anténama a né se spoléhat na signál ze všesměru přez vytížené AP. V každém případě právě proto že je třeba šetřit tak jsem si to objednal teď (normální zřizovací poplatky jsou 7000 Kč).
O tom že je objednaný další angel nevím, asi mi to uteklo, zatím jsem jsem tu četl pouze o uvahách internetu přez CZFREE, proto jsem se rozhodl udělat to tímhle způsobem i za cenu toho, že na to budu zatím doplácet. Ahoj Standa
Ona komunikace probíhá ve dvou, no třech formách (ICQ, osobně, forum) ta nejpomalejší je zde na foru :(
Věc se ma tak, Slim zakoupil v ponděli na shuzce v Panoramce od DeadBodyho Yaginu kterou snad (při dobré víkendové náladě) nasměruje na Pecankuv panelák kde ji potom "mozná" změříme.
Jinak chystáme rozjet samotné AP (i bez czFree) na paneláku i s inetem od Bluetone. Počty lidí byly na předchazející stránce ! Panelák beru jako nejvhodnejší místo pro ztřízení AP ! Nevim jak jsi ty StandoJ natom s viditelností na panelák ale doufam že lépe jak já ?!
Více je chystáno k prodiskutování v pondělí kde mi přislíbil svou učast i Slim !
Jinak k okamžité diskuzi dávám dotaz:
Jaké HW AP pořídit ? Zatim s Pecankem uvažujeme o
1. DLink DWL-900AP+
2. OvisLink AirLive WL-1120AP
Slim doporučuje
3. U.S. Robotics 100Mb Wireless Turbo Multi-Function Access Point
který sám používá !
Ono kvuli členitosti Vratimova opravdu nebude stačit jen 1 AP protože kluci (Česta a Otmar) na panelák nevidí takže to AP asi bude muset udělat každý z vás !
Pokud jde o shuzku termín bych neměnil, mam potvrzeno od většiny že přijdou. Pokud se chceš sejít dříve mužeš se zamnou zastavit
1)ta veekendová nálada bude kdy?
2)jestli máte angela objednaného za 0 Kč tak to je jiná. Problém je trochu že je tam smluvní hovorné.
3)Co se týče AP tak můj favorit je WL-A14.
4)Jestli máš zítra trochu času tak se rád sejdu, stejně rád bych se podíval i na střechu toho paneláku.
Standa
DWL-900AP+ nebrat, celkem spatne reference z mnoha stran (i kdyz se najde i par takovych, kteri na to davaji kladne).
Ovislink 1120AP maximalne na klienta, na AP rozhodne ne,protoze je to hrozne tupe. Kdyz tak ovislink 5404ar..
Kazdopadne s WL-A14 se da tezko neco zkazit ..
Tak to vypadá že jako HW AP zvolíme WL-A14 když ho většina chválí. Víte někdo o dobrém (levnem) prodejci ?
StandoJ ty máš s timto zařízením nějaké zkušenosti ?
Nevim jak D-link g520 v modu klient jede proti a-14 v modu AP, ale dlink 900 c2, xi-626 jedou naprosto v klidu.
Spis se mi to jevi, ze nekdo ma provize z dlinku, tak se je tam u vas snazi prosadit, ale to se asi mylim, ze?