ja ziju k ineti jsem momentalne pripojenej megabitem.
jde me predevsim o pripojeni k cz free.. dokonce AP uz mam a jsme s kamaradem spojeny(ja jsem na Prazskem povstani on kousek od ceske televize ulice nahrebenu) je to cca 480 metru(podle mapy) vzduchem jedeme na smerove anteny...
tak to vypada, ze se tu konecne neco zase zacina dit...
ADSL mi zrovna neprijde jako super reseni pro pomerne velky mnozstvi lidi... jak je to vlastne presne s poskytovanim internetu v CZFree? pokud se nepletu, tak by melo stacit pripojit se k i4 ve Dvorcich a internet by sel pres ne, ne? ja sem se nedavno snazil kontaktovat "i4-moni", kterej sidli v panelaku vedle Oazy a je pripojenej do Dvorcu, ale neodpovedel mi... driv se nejak snazil zprovoznit AP na strese toho panelaku, ale asi to nevyslo, nevim detaily... nebo pres toho AlexCZ... bylo by to asi lepsi nez sdilet ADSL, ne?
jinak asi bych byl i pro to ADSL, ale nemam ted prehled, jak jsou na tom ceny s neomezenejma datama - nastuduju to... jestli by to vychazelo nejak rozumne, tj. treba radove 600/mesic/128kbps na jednoho, tak bych do toho asi sel.... jeste bych mel asi vlastne upresnit, ze mluvim za segru - ja uz sem presidlil za inetem jinam....
kazdopadne na rpodgorny vidim ze strechy snad bez problemu...
No, tech 512kbsp bude stat neco malo pres 3000 mesicne, takze bych to proste vydelil a kazdej by platil za to, co chce mit garantovany... Kdyby bylo hodne lidi, slo by to klidne upgradnout na 1024... Kazdyho ale jednou stahovani prejde (muze to sice trvat dlouho, ale je to tak), takze teoreticky "nekdy" by si klidne mohl kazdy z nas sahnout na tu maximalni kapacitu...
Jet na internet pres Dvorce a potazmo nejakou gatewayi nekde ve freenetu by samozrejme slo, ale neni internet jako internet. :-) Pokud chce nekdo SSHckovat na stroji nekde na netu, nebo nedejboze hrat hry, tech par "amaterskejch" hopu uz se projevi a proto je v tomhle ohledu (interaktivita spojeni - nizky pingy) lepsi bejt "primo u zdroje"...
ADSL zase tak spatny neni. Za celou dobu, co to tu mam (mesice, nevim presne) rychlost nesla pod 220kbit. Nesla ale ani nad :-( (zaplaceno 256). Porad je to ale milionovy oproti tem katastrofickejm scenarum. Asi to bude tim, ze mam tu "lepsi" agragaci 1:20 misto 1:50.
...taky poradne nevim, jak moc by "nas" bylo, myslim, ze deset to nepresahne...
Co se tyce participace inetu, tak bych mel vazny zajem, samozrejme zalezi na pomerne cene. Rekl bych, ze na Alexcz vim podle monitoru je vzdalenost 445m.
Za jistych okolnosti (pokud by to nekomu pomohlo) by mohl byt vybudovan AP i na nasem dome (pres park vidim na Dekanku (Prazske povstani). Nevidim sice na "Dvorce", ale vidim na "Zvahov" coz je 1716m.
Tak pokud nekoho nelaka internet, stahnete si to novy demo Unreal Tournamentu 2004 a zkuste to. Myslim, ze pak se budete chti napojit uz jen kvuli ty akci... :-)
Alespon ja se nemuzu dockat az si s nekym zahraju s pingem mensim nez 100ms... :-)
...takze uz konecne probehlo to zvyseni rychlosti (cekam na to od zacatku mesice). Misto zaplacenych 512kbit to jede kolem 420kbit, ale porad mnohem lepsi nez tech 220kbit predtim... ...takze to muzeme rozjet... :-)