Cau
Ne, bouzel nejde
principielne musis mit dve zarizeni
jedno v rezumi client - tvuj soucasny linux router
a druhe v rezimu AP - ktere sprostredkuje moznost pripojit se dalsimu klientovi
cili reseni by bylo do stavajiciho linuxu hodit jeste jednu kartu, ktera bude v AP rezimu a na tu se tvuj kamos muze pripojit treba pomoci toho Compexu.
Tak dík za vysvětlení..
Pořád ale moc nechápu co je ta fce Routing Client,když je tak jedinečná.
A když bych přeci jen chtěl ten Linux.router dát ke kámošovi?(mám ho v pokoji a ten hluk už mi fakt vadí.. a na půdu ho dávat nechci,nebo? občas zatuhne) Pak bych musel mít(už třeba na té půdě) dvě AP spojená přes HUB a z toho clienta by to vedlo do dalšího HUBu k mým dvěma kompům??
A ten Linux by se pak u toho kámoše musel asi překofigurovat že?
...a popřípadě se ptám, jak moc je to složité(co to obnáší).
co se tyka firmwaru compexu, ted je novej, jeste nezverejnenej, ale nejsou schopny lidi na testeni tehle veci, pokud chcete nekdo nejaky upravy ve firmware pro compexy, napiste v anglictine, co byste chteli, proc, a jak, a hodte to po me, pokud nekdo chcete testovat novej firmware, takteze
compex dovede vyrobit novej firmware tak za cca tyden, ale problem je v tom, ze neni moc lidi, ktery presne dovedou specifikovat co vlastne potrebujou
Mám ještě jeden postřeh k Compexu WP11B+. Při slabém signálu, který kolísá okolo 3 - 7 dB dochází při přenosu většího objemu dat k tuhnutí zařízení. Například pri stahování větší přílohy mailu, zapnutí DC++ atd. Po tomto zatuhnutí Compex neodpovídá ani na pingy přes ethernetovou zásuvku, ani na požadavky na správu přes HTTP nebo telnet. Je nutný HW reset tlačítkem. poté zase pracuje normálně až do dalšího zatížení. Zkoušel jsem všechny starší oficiální firmware, ale dělají to všechny. Tohle by mohl být dobrý námět na bádání pro soudruhy z Compexu.
Ještě se tady k tomu nikdo nevyjádřil, tak bych to prosil také zaslat:
Could you explain meaning of "Management Gateway IP" setting and "DHCP Gateway IP" setting which are on "Management Port Setup" page? There is no reference in manual or online help for those fields.
What are the changes in new beta version of firmware (2.95)?
Ahojte, mam COMPEX WP11B+. Dnes jsem stravil 3 hodiny hmedanim polozky pro nastaveni wifi casti compexu na tech jeho nastavovacich strankach, a bohuzel jsem nenasem. Vyberu si mod a potom se to po potvrzeni vyberu hned restartuje. Ale nevim kde se da nastavit kanal, ESSID...
Nebude ten compex nejakej zmetek? Upgrade firmware jsem udelal taky(ten co je na tom original CD, firmware 2.05).