Uz jsem se na neco ptal driv (PRAHA 13, LUZINY, LUKA), ale zase jsem zacal uvazovat o CZFREE, takze znova: Bydlim v ulici Neustupneho (zatim jsem bod do mapy nezanesl, protoze mi nak nefunguje) a nevidim ani na kostel, ani na Elite, a ani na Amforu. Amfora je presne za panelakem, ja bydlim v 9. patre. Zajimalo by me, zda je sance (a jak vysoka), ze tam signal bude a pokud by nebyl, zajimalo by me, jaky mate zkusenosti s instalaci na strechy,(co je potreba za povol., instalace firmou nebo sami, jak je to s protahovanim kabelu,...), i kdyz by to byl u me v baraku asi problem (lidi).
Dal by me zajimalo, zda nahodou nekdo neuvazuje o instalaci AP propojeneho s Amforou nebo s Elitem v rondelu Neustupneho, Bellusova.
pokud je blízká, tak je to značně horší se signálem. V tomhle případě je určitá šance vzhledem k tomu 9. patru a panelák od Amfory je v půli cesty. Tak by tam mohlo něco zůstat.
Jinak, jakmile jde anténa na střechu, je vždy o řadu věcí starost.
Vhodné jsou boky budníků a partie na bocích. A svod bytovým jádrem, aby byl co nejkratší. Podrobnosti ve vláknech ve FAQ.
Zkusim se kouknout, ve dvanactce sem se uz divat byl, ale moc sem toho nezjistil - ty strechy strasne matou a nevedel sem, kterej ten vas panelak je, zajdu tam jeste s dalekohledem. Nenasel sem ale na vasich strankach s vyhledem ty pohledy ze strechy - ty co tam jsou jsou snad jenom z toho prizemi?
Musel bych zkusit nekoho ukecat, a vest kabely pres chodbu - mam totiz okna jenom do rondelu.
Dal pak uvazuji o ty Amfore, kdyby tady signal byl, bylo by to SUPER!!!, - hledal jsem nejaky anteny na i4.cz a snad jsem pochopil spravne, ze bych potreboval tu s co nejvyssim ziskem, ze jo? - tzn. 24 dB, dal nevim jaky jsou rozdily v PCMCIA kartach (ktery chytaj signal lip), jestli nejaky jsou.
Dal jsem jeste zapomnel, nekde v jinych prispevcich jsem cetl, ze je mozna nejaka tzv. "pasivni retranslace" - ze tak lze prekonat napr. dum, ktery stoji v ceste - to by znamenalo, ze bych napriklad takhle mohl prekonat ten panelak mezi mnou a Amforou. Otázka: pry staci vzit dve anteny a propojit je koaxem? Kdyby se mi podarilo pro tuhle myslenku nekoho z tech co v tom panelaku bydli a uz jsou na Amforu pripojeni, a protahli by si bytem koax a spojili by me jednou antenou na Amforu, druhou do rondelu, mohl bych mit signal? 2) Stacily by pro takovehle propojeni dat na koax anteny-plechovky, nebo dala by se vyuzit ta jedna jeho antena pro prijem jeho signalu a i pro jednu stranu meho?
fotky ze strechy na strankach zatim nemam musim to cely predelat napis mi kdyztak maila do PMka a ja ti je poslu
ale to posledni patro je videt na 100 pro, kdyztak muzes dat antenu na chodbu
na to ze signal projde skrz panelak zapomen je to dost nepravdepodobny a pasivni retranslace je takova prasarna ktera navic nefunguje ze na to zpomen 2x
Jeste jednou diky za pomoc, asi vazne zacnu uvazovat, ze se pripojim k Elitě :-) Akorat zejtra musim zjistit, kdo bydli v ty 12. a ma okna na spravnou stranu.
Nevyhoda by byla vest ty kabely dolu po baraku a pak jeste chodbou domu. (9.patro) Napadlo me, jestli by to neslo udelat nejak bezdratove (ale ne tak aby soused musel porad mit zaply comp), abych jenom pripevnil antenu ven na barak(existujou na to naky uz hotovy drzaky?) a moc u souseda nevotravoval s natahovanim kabelu (na patro bych treba mohl dat jenom plechovku a pak po chodbe to vest kabelem)?
hmm, tak sem si poridil antenu a hwap.
Pri zamireni na node Kojott sice nejake pakety vidim, ale temer zadne nedorazi na druhou stranu.
Neni se cemu divit, Kojott je 1200m daleko a ma pouze 6db vsesmerovku.
Pri pokusu s XI-325 karta ap Kojott vubec nenasla.
Takze dalsi pokusy az se dostanu na strechu (hned tak to nebude).
Jeste jsem si vsimnul, ze bych svou node SrnecD mozna mohl pripojit na node Macros. Na panoramatu c. 2 na fotkach z Macrosu je ale muj barak skryty za tim stromem veprostred. Myslite, ze signal pres strom projde, nebo ne? Prima vzdalenost je podle mereni z monitoru 883 m.
Hele, jeste me napadlo jestli by se neslo propojit normalnim ethernetovym kabelem k nekomu kdo je nejbliz v mym panelaku - miskod - jenomze tomu nelze poslal ani maila, ani PM, takze nevim. Dal taky nevim jak dlouhy je mozny udelat ethernetovy kabel.
Ted budu bydlet v jednom z tech novych baraku (dum c.3 - je to ten nejvyssi) u Kauflandu na Hurce - ulice Armady. Co doporucujete za pripojnej bod ? Koukal sem na mapu a nejbliz by byl macros, ale na toho kua nevidim... Pak me napadlo bud Kostel nebo Elite.. Nejhorsi je, ze ten barak ma 8 pater a ja bydlim v 1 patre. Takze jeste musim zjistit, jak by to bylo s natazenim kabelu ze strechy :(
Dik za nazory