spolecneho ma pasmo 5GHz a velky kus normy 802.11. Ale bude uplne pro jine ucely.
Nepujde o posledni mili, jak se dnes s oblibou rika, nybrz o paterni spoje. Za to "y" se
omlouvam, samorejme se pise HIPERLAN/2.
PS: A taky to bude mit dynamickou volbu kanalu. A nepouziva CSMA/CA. Jedna se o fyzickou
vrstvu "se spojenim". Fakt se mi zda, ze to ma sakra daleko od 802.11 a,b,g,... Nechci se prit.
Ja myslim, ze zrovna my dva o tom vime dost a ostatni si to radi prectou ;o).
Pokusil bych se shrnout body pro a proti XI-626 vs. Realtek:
XI-626
+PCI 2.1
+umi AP
+umi regulaci
+chodi pod linuxem (a uz je i stabilni)
+dobra citlivost
+antenka na pigtail
Realtek
-nema regulaci (kdo tvrdi opak at se podiva na graf sily signalu od klienta na AP, regulace proste nefunguje.)
-nechodi pod linuxem (driver sice existuje, ale nikdo ho jeste nerozjel)
-horsi VF (je to min zakrytovany, karta je vic zarusena)
+antenka na pigtail
Co na tom ze uz je to starsi model, proste ma (jako jedina) vsechno co potrebujem, takze neni jediny duvod do ni nejit.
XI-626 neumi busmastering. Ovladace jsou mizerne. To si pripis do "minusek".
XG-900 ma vyborny bezbugovy a stabilni ovladac vice na prism54.org.
Realtek - ktery chip mas na mysli? Mozna mi uniklo, ze jich je vice, protoze ja jsem jeden bez problemu rozjel. A v czf-debianu je taky pohodova podpora pro realtek.
>Zaprvé, tuhnutí strojů hlásili i lidi používající orinoca v redukcích.
Netvrdim ze ne, ale vzdy je to zpusobeno HW chybou onoho stroje, ne ovladacem a problemem s kartou jako takovou - absence BUSMASTERINGU
>Zadruhé, pokud se ti nezdá stabilita hostap, tak ho nepoužívej !
Ja ho nepouzivam, nejede, nepouzivam. Jak jsem rekl, spolehlivost site nebudu resit resetatorem
Snayil jsem se napsat svuj nazor a zhodnotit obe dve karty, protoze si nekteri stale melou svou, nema to cenu.
Dobre , XI626 je to nejlepsi co se da koupit a vsechno ostatni jsou smejdy.
>Probůh, busmastering nemá naprosto nic společnýho se stabilitou. >Busmastering je schopnost karty řídit pochody na sběrnici bez >zbytečného otravování CPU IRQčky. A popravdě při těch objemech dat,
-------------------------------------------------------------------------------------
Jo, to mozna ne, ale nadmerna zatez slabeho CPU a mizerny ovladac toz uz nejaky vyznam ma.
V 90procentech cirkulator nepotrebuji, protoze me staci podstatne slabsi antena. Neni to jen o citlivosti, ale o hromade jinych veci. BTW, co vys o mikrovlnne technice ?
Proc nereagujes i na moje dalsi pripominky ?
Jeste jsem nevidel link na vic jak 20km s 626kou. Proc, kdyz ma skoro stejne parametry ?
Proc 626ka nejede slusne v miste silneho ruseni ? Kdyz jsem mel linku necelych 100m od breeznetu, nebyl jsem schopnej s 626kou navazat ani spojeni, s orinocem jedu na megabitu ?!!!???
Orinoco je proste lepsi v mnoha pohledech, 626ka je pouze prumer. Ano, z prumernych karet bezesporu nejlepsi, ale JENOM prumer. Orinoco je o 3 tridy vys.