Chtěl bych se zeptat, jaký je vyzářený výkon na výstupní apertuře, maximální výkonová hustota uvnitř svazku na výstupní apertuře, průměr svazku (pokud je kruhový), rozměry svazku (pokud je eliptický), vlnová délka laseru a divergence svazku.
To jsem rad, ze uz vam to konecne funguje. Doufam, ze to s temito spoji nedopadne podobne jako se spojem Deu-Na Belidle. Tento spoj byl funkcni od konce kvetna do poloviny rijna 2003. V rijnu byla polovina spoje na strane Deu rozebrana (kvuli udrzbe, 14 dni max). Uz dnes vymyslime, jak oslavime v rijnu rocni vyroci provozu pres desive zarusenou a poruchovou "krizove zalozni" mikrovlnu. Optika je stale v nedohlednu.
Preji hodne uspechu pri nasazovani 100Mbit spoju do praxe. Doufam, ze se mi brzy (tj drive nez za 10 let) vrati opticke spojeni sem na Belidlo.
Budes se divit, ale potesi. Tesi me jakykoliv rozvoj site. Moje povzdechy v podstate nejsou nijak adresne, pokud bych je vsak chtel na nekoho adresovat, bude to na Deua. Jde mi o to, aby i tato (a jakakoliv dalsi) technologie nezustala jen u pouhych slibu typu "za 14 dni to bude" "uz to skoro je" a podobne. Chapu ze jsou vyrazne dulezitejsi oblasti nez je propojeni Deu-Na Belidle. Ale zase na druhou stranu je pravda, ze dokud bylo na Crusaderu 10 TP co testovat, byl Deuovi tenhle spoj dobrej. Uz vubec nemluve o tom, ze kdybych byval chtel jet pres wifi, mohl jsem to udelat od zacatku a vyslo by me to o dost levneji nez zakoupeni Crusadera. A i pres to prese vsechno bych neremcal, kdyby mi bylo hned vloni receno, ze se nekde sere nejaky spoj, a je ho potreba nahradit optikou, a pouzije se ta moje. Pristup typu "optiku odmontuju, opravim a za 14 dni ji mas zpatky" a nasledne rok trvajici sliby ze "do konce pristiho tydne to uz stopro bude" mi proste pripadaji naprosto neseriozni.
A co se tyce toho rozsireni - kdyz se u me vloni v kvetnu ta optika instalovala, tak Deu (a nejen on) skoro tekl z toho, jaka je ze strechy viditelnost na druhy breh Vltavy. Tvrdil, ze hned jak to pujde se na strechu namontuje dalsi mechanika a bude se pres nas posilat signal za vodu. Od te doby mam doma kyberspajz s routerem, switchem etc. K rozsireni nikdy nedoslo.
Chapu ze muj post je ponekud offtopic. Uz se tu v tomto smyslu nebudu dal sirit. Konneckoncu, nikdo s vyjimkou Deua s tim stejne nic delat nemuze, a on nema zajem.