Ahoj, nastavil jsem 700 podle doporučení, ale nechodil. Tak jsem trochu laboroval a není mi jasná jedna věc. Pokud se 700 nastaví do režimu klient, májí vliv nastaveni SSID, WEP apod? Nikde režim klient není pořádně popsaný. Jediné co je je že máš přepnout AP do režimu klienta, nechat si proskenovat dostupné AP, vybrat si jeden a uložit. Mě to ale nefungovalo, dokud jsem nenastavil do SSID jméno vzdáleného AP. Stále ale mám problém s tím, že mi vzdálený AP nevrací IP adresu.
Zdravím,
jsem naprostý laik,nedivte se mému dotazu.
Potřeboval jsem se připojit k síti. Problém byl v tom, že zásuvka byla v jiné budově. Jediné řešení bylo přes wifi. V obchodě mi řekli, že k připojení jednoho počítače D700 stačí. Nevím, ale jak mám AP nastavit.
Na jednu zásuvku je přidělována jedna IP adresa DHCP serverem.
Děkuji.
asi bych teda zkusil sesmolit návod pro nastavení sedmistovky jako klienta.
na ethernetové sí?ovce musíte mít adresu v rozsahu 192.168.0.0 s maskou 255.255.255.0, takže třeba 192.168.0.1 Nic jiného v nastavení TCP/IP nevyplňujete.
Naladíte signál, a dáte connect, poté nastavíte IP adresu na eth, kterou vám přidělil správce AP, případně si necháte přidělit automaticky.
Pozor, jako klient nefunguje na 12. a 13. kanále.
jestli se vám to líbí, tak to přidejte někdo do FAQ.
Omlouvám se, špatně jsem formuloval svůj dotaz.
Vlastním jak AP D700 tak i sí?ovku DWL520, AP je u eth. zásuvky, počítač se sí?ovkou v druhé budově. AP se v pohodě se sí?ovkou spojí.
Potřebuju ale jakoby prodloužit tu eth. přípojku, pomocí wifi.
Děkuji.
Teď už tomu vubec nerozumím.
Ip adresa je přidělována na základě MAC adresy DHCP serverem a je právě v rozsahu 10.x.x.x - s tímhle nic nenadělám
Nevím jak to nastavit.
Jinak ale dik snad to spatlam.
Naposledy upravil Fini 07.12.2004 v 15:23
07.12.2004 v 15:15
orkesan
Newbie
Re: Re: Podarilo sa niekomu spojazdnit dva DWL-700ap, jeden v client a druhy v AP mod
update: Tak to vypada ze Dlink700 dovede repeatovat zase jenom Dlinka700. Proti linksysu WRT54G to jako repeater nejde vubec.
Nemate nekdo zkusenost s timhle Dlinkem v modu repeater?
Mam ho pripojen pres hybridni rozbocovac na dve anteny. Jedna vidi klienta s XI626 a druha kouka na AP Linksys WRT54G, ten je prepnuty do modu b - 11Mbit.
Pokud ho nastavim jako klient, tak se na linksyse pripoji. Pokud ho dam jako AP, tak se pripoji klient s XI626. Kdyz dam repeater (pres wizarda nebo prepnu z fungujiciho klienta), tak nic.
Problem by mohl byt se silou signalu - netstumbler s XI626 na miste dlinka hlasi SNR -78dB.
Zabazpeceni jsem pro ucel pokusu vypnul a linksys bezi na 6. kanale.
Nejake napady?
Naposledy upravil mnaga 17.03.2005 v 06:29
03.02.2005 v 17:56
citron
Newbie
Lze se nejak pripojit na DWL 700AP v rezimu Client?
v jednom z prvnich prispevku (tusim ze od DJDODO) je psano, ze v rezimu klient se na tuhle vec neda pingnout. Pry nejde ani pristup pres webove rozhrani nebo dodavanou utilitu. Vse pry funguje pouze pri pristupu pres LAN a ne pre WLAN.
Je to pravda? DJDODO zde napovidal mnoho veci, ktere byly nepravdy nebo polopravdy. Ale v tomhle s nim zatim musim souhlasit.
Otazka zni: Jde nejak na toto zarizeni pristupovat pres wlan, pokud je v rezimu klient?