to je ale strašná sračka ta sedmistovka. mám to jako AP čas od času to musím resetovat jen protože se se to tajuplně kousne. nechcete to někdo koupit ? spíš na klienta..
mam dotaz jde s timto Dlinkem700AP pripojit nasledujucim zpusobem mam AP-XI626 (prirazeny 2adresy)===> Dlink700AP ===> Swich ===> ---------1PC(192.168.10.xx)
----------2PC(192.168.10.xx) bude to fungovat nebo to umi klienta pouze pro jedno PC???
No pročetl sem si dvě poslední stránky tohoto tématu. A shrnu po delší době to co se tu už několikrát shrnovalo. S DWL-700AP mám už dlouholeté zkušenosti takže zhruba vím o čem mluvim (aspoň o něčem něco vím)
- Je to dobrý krám ale byl levný. I přesto nám někde běží rok bez toho aniž bych o něm věděl. Ale je třeba dodržet pár niže zmíněných pravidel.
- Moc se v mašince nehrabat (web rozhraní). Prostě nastavit a nechat být. Především nikdy nelézt do položky stats nebo status či jak je to tam napsáno. Mašina se kousne a lze ji rozchodit jen přes seriové rozhraní. Na piny do kterých se má napojit RX, TX a GND si už nevzpomenu tak jako na baud rate. Takže musíte prohledat celý thread a najít si to či experimentovat.
- Nikdyž za tuto mašinku necpat víc klientů na ethernetu. Tzn nedávat za to switch, hub atd.. DWL-700 nemá cache pro víc neže jednu mac na ethernetu.
- Někdy toto AP má neduhy že po čase vyskočí ping latence na velké hodnoty a při tom vzniká i velké PL. Pomůže reboot.
- Resetování přístoje do defaultního nastavení je velkou záhadou. S určitostí lze říci, že minimum držení tlačítka reset je 30s. Kamarád doporučuje držet tlačítko reset minutu a pak ještě několikrat krátce zmačnout toto tlačítko. Prý je to zaručené
- Samozřejmostí je že repeatuje jen zařízení stejného typu (případně chipsetu) tak jako většina strojů z minulých i těchto dob. Nikde není psáno že to je universal repeater.
- Nedporučuju používat jako AP. Někdo píše že to není vhodné na klienta ale já tvrdím opak. Na módu AP jsem zpozoroval že časem vylítají pingy nahoru.
- Aby dobře fungoval v klientském režimu tak potřebuje dobrý stabilní signál. Někdy se stává že při výpadku signálu dojde k záseku přístroje. Většinou pomůže restart/lehký reset přístroje.
- Zajímovostí a pěkně blbou neduhou je, že pokud je toto zařízení v klientském režimu, tak se spojení neváže jen na ssid ale i na mac adresu ap na kterém je připojen. Tzn. s výměnou AP musíte nastavit v D-Linku i novou MAC adresu AP (nebo se připojit pomoci site survey) jinak se d-link automaticky nespojí.
- Skrytá položka frame_setup.htm moc nepomůže protože tam skoro nic z rozšířených funkcí nejede.
Na víc si teďka nevzpomenu. Ale snad sem to základní vystihnul.
Pouzivam DWL700 jako AP uz tretim rokem, visi na tom cca 20 klientu. Jakykoli pokus dat tam neco jineho melo za dusledek, ze se par klientu ozvalo ze je nove AP slabsi.
Shrnul bych par mych poznatku:
- Kdyz to bezi nehrabat se do nej - napr. pri slednuti logu - 100% zamrznuti. Na vsech AP pouzivam resetator, ktery pinga a kdyz se nedopingne sebere na 10s napajeni. Obvykle v logu vidim zaznam o resetu v dobe, kdy jsem tam lezl webem.
- Jako AP jede bez problemu proti : 1120, WRT311, d-link family, Asus family, Trendnet family
- Jako jedinou vytku mam ze celkem ochotne duplikuje pakety, cimz se lehce zmensuje propustnost.
Zaver: Za ty prachy je to super delnik, nebojim se ze mi do nej prasti blesk, protoze mam jeste 4ks ve skrini, ktere jsem koupil za par korun.
Zdravím, momentálně laboruju D-Linka 700ap
Jede jenom wifi část, vpohodě se dostanu přes wifi do nastavení (web)
Lan část ani neblikne (po zapojení do sítovky, switch,...) nepomůže ani reset (spíše je to hardwarová chyba)
Nepůjde to ,,nějak,, rozchodit ???
PS je to jenom labor, skusím stím nenáročnou aktivní retranslaci
- retlanslace to bude taková laborace na stole a pokud to pofrčí tak to nasadím do terénu (na skoušku), jenom ta zima mě dělá vrásky (u nás -20, -24 vpohodě :( )
předpokládám ( klijent_1 - - -> AP(dwl 700ap) <- - - klijent_2)
Zdravím.
Koupila jsem si D-link DWL 700AP, ale mám jeden velký problém - ačkoli postupuji podle manuálů a návodů, dosud se mi nepodařilo jej zprovoznit. Po připojení napájecího a síťového kabelu se mi nepodaří přes síťové rozhraní k zařízení přihlásit. Po zadání IP adresy zařízení se zkrátka nic neděje. Už jsem zkusila snad vše, prosím Vás tedy o pomoc. Děkuji