At sem na to koukal jak koukal k otocit to principielne proste nejde. Musel bych mit zahnuty/kolmy stozar. Ale stejne by tu to sito asi bylo zbytecne, cim mensi antena tim lip. Klidne ho zitra odnesu na WINEL.
Jen jsem pri dnesnich merenich (jeste jsem byl u rojicka) zjistil ze ten 10% packet loss se winelu drzi jako kliste ze vsech stran.. asi bude treba hledat pricinu nekde u WINELu.. ale zatim me nic nenapada.
chci se zeptat, kdyz budeme delat teda dejvicackou sit, kolik musim schromazdit penez na svuj koncovej bod??
mam doma dva kompy, jeden chci udelat jako linuxovej router,
na kolik me vyjde antena s kabelem a kartou??
rad bych taky udelal neco jako sdilenej server space, kam bysme si mohli uploadovat warez, filmy a hudbu... asi by nebylo od veci se slozit na satelitni pripojeni a tahat na ten disk veskery zajimavy veci co se tam ukazou...
viz <a href="www.zive.cz/Text/Ar.asp?ARI=106424">zive.cz</a>
ja sem ted pripojenej pres UPC 320kbps, ale mozna se budu stehovat na puskinak, takze tam bych bydlel uplne na strese /skoro /
bohuzel sem nebyl na srazu, jelikoz patky sou my skoro jediny volny dny, takze sem byl kalit v boileru...
trochu me od czfree.net odrazuje, ze porad nemuzu sehnat nejakou konektivitu - mate nekdo nejaky tip jak pres WINEL koupit neco lepsiho nez 0-32kbs (kolik to vubec realne funguje?), kdyz mi xChaos z Arachne neodpovida? bez konektivity bude nakonec lepsi i to ADSL za 1500 ....
tomu rozumim, ja nekomercni aktivity chapal hlavne spise kolem stavby site apod (coz je rozdil treba proti breezenetu, kde prijde clovek a vsechno ti udela najednou) nicmene konektivita jako takova nikdy zadarmo nebude, nakonec ji vzdycky nekdo musi zaplatit ... a bez konektivity je cela sit zbytecna, uprimne receno vymenovat si data jenom mezi sebou je pekne, ale trochu omezene
no a protoze konektivitu nekdo musi platit, chtel bych ji zase ja od nekoho koupit a klidne tu co nebudu prave vyuzivat nechavat (bez zaruky) ostatnim - mel jsem za to, ze tehle rezim je slucitelny s czFREE.net - nebo se pletu?
btw: jak rychle se v soucasne dobe dokazete pripojovat treba pres winel?
Opakuju - na lince arachne-winel protlacite klidne 3 megabity, GW ma 768 kbps.
Dejte mi vasi statickou IP adresu z rozsahu 10.18.x.x - a ja vam klidne na den nastavim zakaznickou konektivitu za 1000 Kc nebo clenskou za 500 Kc na zkousku. Zadarmo, samozrejme.
2 covex: se vsim souhlasim, jasne, ze lidi nebudou budovat AP treba na WINELu jenom za svoje prachy pro poteseni ostatnich
Takovych plus/minus 256kbps je skvele cislo, tohle se da sdilet pro par domacnosti pro bezny provoz, rad budu za takovouhle konektivitu platit - ja jenom nechtel budovat pripojeni k inetu ktere by mi potom bezelo 0-32 kbps - to uz bych radeji zustal u modemu
2 warp: fakt nevim, jak jasneji by ti covex mohl odpovedet.
Dneska v patek dopoledne mi jede spojeni na winel uplne squele :-) 0% paketloss - ani se mi tomu nechce verit.
Vy jste nejak tocili s antenama na strese?? Jinak ma WINEL urcite velky potencial ... a jeste jak jste squele natweakovali spojeni s chaosem :-)
2chaos ... taky bych mel zajem o konektivu od tebe, jedu tedka na vikend na hory, ale nekdy po vikendu bych to rad testnul ...
Doufam, ze kvalita spojeni vydrzi, a ze to neni jen tim, ze nekdo nachvili vypnul breez :-(
Pokud to bude i ostatnim blbnout, bylo by mozna rozimne se slozit na kvalitni vsesmerovku anebo nejake sektorovky. WINEL totiz zacina vypadat hooodne zajimave :-)
Naposledy upravil [Y2k]Trinit][ 28.02.2003 v 09:14