Ahoj, behem cervence a srpna budu docasne bydlet v Praze pobliz bodu Heaven. Bohuzel dany byt je v prvnim patre (je to barak vedle bodu Honzale) a o dostreleni na antenu s nejvetsi pravdepodobnosti nemuze byt ani rec. Zajima me proto, jestli je mozne jednou za cas sednou si s notebookem a WiFi kartou nekde u baraku Heaven na lavicku, stahnou postu, pokecat s par lidma na ICQ a zas jit). Pripadne kolik by to obcasne pripojeni stalo, jestli by neco stalo.
Kdybych umel Linux, urcite bych ti s tim pichl, ale bohuzel jsem zatim nebyl zadnou okolnosti donucen s nim mit neco spolecneho, takze smula. Ale jinak o me zas tak nejde, jak jsem si vsiml, existuje spousta Street access AP, takze to asi nebude takovej problem nekde po Praze najit v ulicich signal. Ja jen, ze Heaven mam nejbliz
není problém s linuxem. jako AP máme cisco 350 a z manuálu absolutně nejsem schopnej vyčíst, co kde nastavit.
v nejhorším mi zavolej a já ti přidělím ip adresu.
No ja nevim, ale pokud je to "Cisco Aironet 350", tak mi pripada podle zbezneho skouknuti netu, ze to neumi fungovat jako DHCP server. Nasel jsem zminky jen o tom, ze to umi ziskavat IP adresu z DHCP serveru. Netvrdim, ze jsem hledal dobre. Potrebuju vubec pro pripojeni na AP a nasledne do site za nim jeho IP? Pokud jo, tak by to byla asi blbost, aby melo AP pokazde jinou IP.
Zdar,
dneska sem se vratil do prahy a s hruzou zjistil ze muj provider vyhorel. Kdybych si na vas nasel viditelnost, coz bude z Kacerova dost miziva sance, co vsechno mam udelat?
Na co nastavit IP, masky a tak.....
prosím vynaložte aspon minimální snahu o to informovat se sami.
pokud někdo nevíte, co znamená FAQ, tak se podívejte do slovníku.
zveřejnil jsem tu i svoje telefonní číslo.
díky za moderaci, škoda, že to nejde smazat.