OK kdyz tak mi rezervni jedno misto ja ti nejpozdeji do 14 dnu napisu jak. Nevim jak to bude s penezi-jediny problem. Jinak se treba ozvu na ICQ nebo sem. Diky a Cau
Tak bouhuzel temer cely vikend jsme se nedostali do i-netu (ja diky Yankovi jel pres Olomouc rychlosti 2kbps , diky Yanku ), vetsinu nedele ani po CZFree.
Vsichni jenom porad volali a stezovali si. Kdyz uz jste v CZFree, zkuste se podle toho chovat. Diskusni forum pres http a predevsim IRC server na adrese 10.51.37.2 jede porad. Tam muzeme problemy resit spolecne a lepe. A snazte se navstevovat tyhle mista, i kdyz to zrovna jede...
Na Permoniku bezi kernel 2.4.21 s patch-o-maticem a CVS hostap (vydany po 0.0.3). Vysledkem je spickova stabilita a snizeni packet lossu. Zaroven jsme diky Wentasahovi konecne nasadili QoS presne podle CZF-RFC-QoS, s malou upravou, ze se neQoSuji ethernetove karty. Jelikoz uz jsme pripojili i nekolik sosaku, rapidne se nam po tomto zasahu zvysila prenosova rychlost.
Ve stredu jsem byl na NODE Krovak, nainstalovali jsme novy router a zaroven tak pripojili dalsi region (Repy, 10.21.0.0/16). V soucasne dobe je udelana staticka routa na tento IP space, co nevidet rozjedu BGP.
Mimochodem, chtelo by to na Permonika sehnat novy disk, ted je tam 1GB Seagate, ktery Aquariusovi spadnul z docela velke vysky na zem. Zatim bezi, ale nikdo nevi, jak dlouho to tak zustane. Nemate nekdo neco?
Mno me to darkone dneska rikal taky. Jenze v CZF-RFC-Addressing je 10.51.0.0/16. Sice k tomu dolu nekdo napsal poznamku, ze se mu to moc nelibi a ze to nedava smysl, ale naf uz tenhle rozsah pouziva. A jeste lepsi je, kdo mu tam tyhle IPcka pomahal nastavit - netdave. Takze uvidime, az se vrati macros, co nam k tomu rekne...
21.06.2003 v 09:26
zubodravec
21.06.2003 18:38
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
()
jako novacek se omlouvam ze prilis strucny dotaz, ktery mozna predpoklada i dlouhou odpoved, ale nemam ted moc casu hledat a resit a potreboval bych byt rychle online. UPC ani Telecom mou lokalitu v lasce prilis nemaji a popravde si ani nezaslouzi penize a pripojovat se porad pres GPRS taky neni nejak ono.
Takze dotazy zni:
1) jak se co nejrychleji pripojit
2) co potrebuju nakoupit a kde
3) co potrebuju zmerit, vyzkouset a nakonfigurovat
4) komu a kolik zaplatit za aspon castecne reseni na klic, nebo aspon za kompletni reseni na strane od moji anteny smerem do inetu
5) jak, komu a za co se pak plati mesicni poplatky
6) jaky jsou moznosti pripojeni a jeho vlastnosti
Moc rad se dostanu casem k dalsim detailum a pripadne spolupraci, ale ted potrebuju hlavne co nejdriv dostatecne rychlou pripojku (min 384/128, cim vice tim lepe samozrejme za do cca 1500-2000 mesicne), ktera bude mit s prihlednutim k vlastnostem bezdratu rozumny pingy (online litani) a co nejlepsi stabilitu a co nejmensi ztratovost.
Byl bych i pro komplexnejsi reseni, napr. vybudovani AP, pouze ale pokud to bude jedine mozne reseni pro zajisteni dostatecne kvality, apod. A taky by se o to musel aspon ze zacatku nekdo postarat a navic nemuzu zatim nic slibovat, bydlim jen v podnajmu, i kdyz dlouhodobe.