Mám nastaveno
AP DWL900+ client - 192.168.130.8
AP DI614+ WAN - 192.168.130.9
AP DI614+ LAN - 192.168.134.1
počítač 192.168.134.2
Pokud dám do clienta nesmyslné údaje a tak není připojené na další AP, tak jde propingnout až na 192.168.130.8. Dám site survey, konektnu se a v tom okamžiku už napingám jen 192.168.130.9 a nic za tím. Jsem z toho docela zmatený.
Jo a aby toho nebylo málo, tak při restartu DI614+ (z důvodu nějaké změny parametru) to třeba jednou až 2x propingne na tu 192.168.130.8 a potom zase nic.
Dnes se mi dostal na testování access point (4in1) Compex WP11A+. Zatim si s tim jen tak hraju, ale myslim, ze by to vyresilo tvuj problem. On totiz umi delat skoro to same, jak DWL900AP+ a DI614+. Umi se hodit do modu klient a jeste to vsechno routovat NATem. Kdybys ho chtel testnout, tak se ozvi.
Když neumí 22Mbit.
Já to zatím budu řešit tak, že k linux routeru na který jedu přidám 900 jako klienta na svou 614 a časem to upgraduju na bridge 900 - bridge 900 - AP 614
Připojit víc jak jedno zařízení za DWL900AP+ v módu klient je v praxi nemožné. Jde o to, že v módu klient se DWL900AP+ chová opravdu tak, že nepoužívá WDS, takže pakety které odesílá nejsou vybaveny všemy potřebnými IP. To dělá až v módu Bridge, ale to se zase po restartu vzdáleného AP nedokáže na něj znovu asociovat (napojit).
Pokud máte proti sobě AP, postavené na Linuxu, lze domluvit se správcem, aby Vám to nastavil tak, že pojedete jako bridge bez potřeby přihlášení a vše pojede jak z praku. Pokud jedete proti HW AP, je možnost pouze přihlásit jako klient a přepnout na bridge. Nebo rozjet bridge-bridge a jede to naprosto dokonale, jen to je zase nákladnější.
Nerad ti odporuju, ale klidne se pojd podivat do 3 kancelari, kde mam DWL900AP+ jako klienta pichnuteho do switche a za tim minimalne 8 pocitacu - ve vsech to funguje naprosto bez problemu jiz mnoho mesicu.
Zalezi na kvalite sitovek a switchu, tam hledej. Druha mozna pricina problemu je XI626 a HostAP. Ja to mam proti DLink wifi routeru.
Souhlasim s Gogooem, ja mam za DWLkem nastavenym v klientskem modu switch kam je pichnuty dalsi DWLko jako full AP a dalsi switch, kam jsou pichnuty 3 pocitace a vse funguje naprosto bez problemu.
Mam to docela podobne jako mas na obrazku (muzes se nekdy prijit podivat k nam na pudu). Jeste bych tam mezi ty dva DWLka vrazil minihub nebo swith, abys tam mohl pripadne pripojit noutbuka, kterym budes muset nejak ty dve APcka konfigurovat.
Gogoo opravdu bych si přál aby to chodilo jak tvrdíš. Ale jestli je problém ve switchi, tak tu 614, kterou jsem právě kvůli jistotě koupil můžu vyhodit. Navíc jak jsem napsal, mi to tady měřili a to co chodilo z 900 bylo naprosto jasné. Jako klient se to prostě nedalo použít a jestli to chvíli jelo, byla to spíš anomálie. On totiž už při blbém pingu posílal ještě před asociací zařízení na AP jeho requesty a tak ho to fuckovalo.
Jel jsem v konfiguraci 900AP + 900client - 614 AP a switch. Ostatně už to, že pokud přepnu z bridge do clienta, tak se bezdrátový klient 614 začne cyklicky odpojovat a připojovat, něco naznačuje (není signál, výborný signál, není signál...) pokud je 900 jako bridge tak (téměř) normálně funguje. Jen tu a tam se musí pingnout na 900 před 614 aby se doučil MAC.:-(
Jediná opravdu zaručená kombinace je 900 bridge(nebo hostAP patřičně nastavené) - 900 bridge - a dál co kdo chce, třeba realtek switch.
Je to prostě fakt. Jestli existuje možnost, že by to bylo HW, nebo SW verzí nevím, ale bylo to takhle změřené, ne odhadované. Například Edimax či Ovis se totiž jako klient chová tak, že asociuje sebe jako klienta a další zařízení posílá jako wds formát (4IP), takže je jasno co kam patří. To DLink prostě v klientu ani ?uk. Ovšem poradíte-li FW který bude dělat to co tvrdíte opravdu stabilně, budu hooodně rád.
BTW sí?ovky 3Com a switche postupně edimax, planet, 3Com, Dlink a hlavně DLink614.
1. co vidim
2. co jsem nameril
3. co stara Blazkova povidala
pricemz vsechny varianty poznani jsou od sebe priblizne stejne vzdaleny (co se me duvery tyka). Proto si stojim za tim, ze dwl900ap+ v modu klient funguje i ve switchi a hubu.
----------------------------
Na mych strankach je ke stazeni novy release firmwaru 2.57 ziskany rovnou z ftp z taiwanu. Lisi se od toho oficialniho na dlink.com, hlavne opravuje chyby v pouzitelnosti jineho nez 1. a 13. kanalu.