Dobre nebo spatne zarizeni je v tomhle ohledu +- fuk, protoze principielne to vsechno funguje porad stejne tedy 802.11b, coz je pomerne dobre definovane a lze si o tom pocist ..
Pri studiu clovek zjisti, ze cela komunikace tohoto protokolu je zalozena na nederminismu. Z toho vyplyva, ze pokud pojede najednou 30 uzivatelu na jedno AP, tak sice u tech kvalitnich AP budou mit treba v hodinovem prumeru vsichni stejne (O tom kolik presne bych nerad diskutoval, protoze to zalezi take na faktorech jako mira ruseni apod), ale odezvy budou mizerne a to treba 1000+ ms.
A je to stejne u Cisca, Orinoca, tak jako u levnych Atmelu apod.
Mozna jsem neco prehlid, ale breeznet umi 1Mbit za idealnich podminek, nebo jsem neco prehlid? Mame tady jeden spoj na breezu, jede stale i v zarusenem prostredi, skvela technologie, ale maximum ma nekde 700kbit. I kdybych nakrasne tech 1024 podelil 64mi tak me vyjde 16.
Prestanme tady balamutit AP=horsi HUB, pokud zacne s AP hovorit vice klientu najednou tak bude vic kolizi nez prenosu a pujde to cele do kytek at je AP sebelepsi.
Myslim, ze 20 asociovanych klientu pouzivajich AP zaroven najednou se da zvladnout QoSem jak uvedl xchaos. Pokud je to mysleno jako celkovy pocet 20, s tim ze vetsinou pojede mnohem min, tak potom si myslim, ze to neni problem a napriklad ap Z-com XI-1500V to zvladne v pohode predevsim diky tomu, ze se da oshapovat jednotlive klienty primo na apcku a nemate tak problem s shapovanim komunikace mezi klienty jednoho AP ..
kdyz sem zacal delat nasi sit, tak sem se ptal jakej HW AP. Ze je to jedno,tak sem vybral SMC 54 Barikadu. Ted uz mam 15 uzivatelu a obcas se nejde nacitat stranky, musim reload, proste PL. Ale kdyz treba pustim goozilu,tak pri te nefunkcnosti webu, stahuju maximalni rychlosti. Tenhle problem nastava ikdyz je treba na siti 5 uzivatelu a kdyz je 10 tak to jede lepe.
Myslel jsem ze to treba dela ze stahuju po siti film. Zas prd - sem stahoval oC kamose, navic stahoval pres DCplusplus a stranky najizdeli dle mych predstavat.
Mych podezrenich je spousta, treba ze DSL je proste DSL.
Zarusene to u nas neni, chytam pouze nasi sit se 2 quadama neprekryvajicisema pres slucovac.
Jeden movitej klient nabizi ke konci roku financ na nejake zarizeni, tak co koupit abych to fakcilo?
1.Kvalitnejsi linku, tj. nechat si od nekoho vlnu
2. Kvalitnejsi HW AP?
3. 2 AP, kazdej by mel 1 quad pro tech jeho 70st obce?
4. SW AP?
Jak si mam vybrat v teto diskuzi co je spravne? Dyt je to jak politika. ODS je to bile, CSSD ne urcite to je cerne. Komu tady verit?
25.02.2004 v 12:45
Doc
Senior Member
Re: Re: Re: MAC adresy nebo počet bezdrátových klientů?