tak jsme se dneska s rpodgorny bavili trosku pres ICQ a nejak sme se tak shodli, ze by to chtelo nejakou akci trosku proste ziskat konkretni lidi, ktery se budou ochotny na tom AP u rpodgorny podilet...
pokusim se shrnout nejaky vychozi info:
zatim to vypada tak, ze by bylo potreba poridit AP (pravdepodobne DLink DWL700AP, kterej muzu sehnat za 1400 bezDPH), kabelaz + antenu. Radek uz prej nejakou masinu s linuxem-routerem ma, takze tohle by stacilo... pocatecni investice teda podle mejch odhadu do 5000Kc...
Radek je ted pripojenej (pokud sem to nepoplet) pres ADSL od IOL - neomezeny data, 512/128 za cca 3600/mesic, takze z toho se da snadno vypocitat i kolik by musel kazdej platit mesicne....
napiste teda vsichni, kdo byste mel vaznej zajem a na node rpodgorny vidite, at se s tim da zacit neco delat... idealni by bylo imho tak 5 lidi dohromady na tu 512ku...
zatim je kazdopadne 100pro jistej Radek a ja...
...presne tak, jen bych jeste dodal, ze pokud se na spolupraci ozve kdokoliv, kdo ma trochu praktickych zkusenosti s wifi (hlavne anteny apod.), budeme jedine radi...
Zkouskovy na FELu trva jeste tento tyden, takze bych z nedele udelal takovou mensi deadline na ty vase souhlasy/nesouhlasy at se to tu netahne vecne... Snad je to enough...
ahoj lidi,
sice tomu vubec nerozumim, ale rad bych se pripojil. Bydlim na magistrale (5. kvetna) asi tak uprostred rovinky mezi pakulem (kongresovym centrem a namestim Hrdinu (Prazskeho povstani). Muze mi nekdo poradit? dekuju predem.
...takze vsechno jinak. Nastaly ted nejaky komplikace a planovanej tejden v horach se presouva na blizsi termin. Konkretne na tuto sobotu (28.)(az po tu pristi) a tak mate na rozmyslenou jeste vice casu...
...z toho taky vyplyva, ze budu po tuto dobu out of dosah...
Zdravim vas, byl jsem taky na horach takze pisu az ted. Buthrakaur mi psal PMko, o sdileni bych mel zajem. Plati vpodstate to same co jsem psal kdyz slo o CZFree. Na strese mam antenu, ktera ted nikam nevidi :( Bohuzel ted nejsem schopen zjistit jestli vidim na rpodgorny. Je to sice kousek, ale znate to. Jestli bude AP na dohled, prispeju na naklady i na provoz. Kdyz to v dohledny dobe nevyjde, asi pujdu do ADSL, potrebuju totiz nejakej inet. Z modemu uz mam osypky.