Nejak nevim co od toho gcka cekate, holt to potrebuje o dost lepsi signal nez becko.
Ad SMC2802W, funguje naprosto v pohode, ale nejak se nesnasi s nekterejma verzema hostap, neackuje pakety a potom je hostapem odpojujeno a zase se to pripojuje, takze nic moc. Vyresilo to hostap 0.1.3 a firmware 1.8.0
Noooo, my víme co čekat a protože nám to někteří výrobci nedokáží dodat, tak se nám to nelíbí a proto tento thread. Jako nečekáme nic extra, to tady taky nikdo netvrdí, ale víme za jakých podmínek to jede a zajakejch ne. Jen každýho by nasralo, když u jednoho výrobce to jde a u druhýho to samý ne...není to technologii(z větší části) ale hlavně špatnou implementací. Tak prosím přestaňte mít blbý poznámky a spíš testujte a říkejte co jede a co ne. To jako pomůže nejvíc.
Tak zase další serie testování Ovislinků5420 v modech AP a klient. Bohužel se mi nepodařilo docílit rychlosti jak tu uvádí Yablos. Zařízení byly od sebe vzdáleny cca 10metrů přez dřevěný dveře(stejný výsledky i pro 1m-signal 80%). Standartní vybavení-1dB anténky. Použitý software byl raidenFTPd server a rychlý FTP klient(na 100Mbps LANce je propustnost 7MB/s)-MSN je o cca polovinu pomalejší:-p
A výsledky:
AP--->klient - stabilně 1,56MB/s
AP<---klient - stabilně 1,66MB/s
Parametry: G only/mixed, Auto rate/pevně nastaveno 54 na AP a 48 na klientovi, 128WEP/No WEP. 1500ms BURST na obouch zařízeních.
Při vypnutém WEPu propustnost stoupla o 200KB/s, ale provozování bez WEPu není vhodné. Jiné parametry neměly vliv.
PS.: tak nevím co dělám špatně, ale těch 2,5MB/s ne a ne dosáhnout! ještě zkontaktuju Yablose a? mi ofotí to jeho nastavení.
Dneska mi půjčil kámoš ten wifi router, tak jsem trochu testil:
Na stole, asi 30 cm od sebe, mi to jede asi 2500-2900 KB/sec. Na tom routeru se nic nastavit k wifi nedá, na 5420ap je nastaveno "Best(automatic)" u rychlosti a "802.11g only". Všechno ostatní je v default (teda aspoň myslím).
Zítra(..) bych to chtěl zkusit na trase 1300 metrů, na které mi jedou dvě 1100ap 400-500 KB/sec.
Další testy v baráku:
1600-2200 KB/sec (začlo to málo a pak to drží asi tak 1800) KB/sec při 16 metrech, v cestě jsou dřevěné dveře, skleněné dveře, počítač a roh 30 cm zdi
když to nemá v cestě počítač a ten roh, tak to jede 2500-2800 KB/sec
když je v cestě asi 15 metrů té 30 cm cihelné zdi (zešikma, na konci asi metr za zdí, na začátku metr před zdí), tak to valí tak 1200-1600 KB/sec
zaplé 64 bit WEP, u routeru 5dB pendrek, u klienta 2dB
Naše konfigurace je:
Hlavní AP1 i AP2 jsou USR5450, tedy trošku lepší železo. Ovis5420 jako klienti a také PCIjky s TI chipsety, vše G nebo B+. Kousání AP1 způsoboval slabý signál od Ovisů(a tedy to že se občas odpojili a snažili se připojit a to USR zmátlo hlavičku). Vyřešila to optimalizace antén + automatický reset AP1 po 2hodinách. Nevidím žádnej problém v provozu snad jen ten že Ovisi nejedou tak rychle jak by člověk očekával od G(tedy 2-3MB/s) nejvíše sem dosáhl tak 1,3MB/s(cca50m,400m). Jo je to možná inkompatibilita-nevím, čeká se na novej firmware u USR, kterej by měl být oštemplován Aliancí jako WiFi compatible. Takže se uvidí, ale myslím že problém má spíš firmware(poslední) Ovisa, zdá se mi silně nestabilní. ... i se signálem 70proc se má tendenci odpojovat při větší zátěži:-p a mezi Ovisama5420 sem těch zmiňovaných 2-3MB/s nikdy nedosáhl
Když si to testoval, tak to jelo přez MSN nebo FTP? nebo jak? A jaký systémy? XP se jeví jako zoptimalizovaný, protože umí protlačit cca 2x víc dat než 98(ale zase na XP nevalí některý PCIjky-moje zkušenost)
ahoj,
je reálné provozovat AP (zřejmě asus WL500g) v režimu G-only se stěrbinou 15dB 180stupňů a klienti (asus wl500g) s 24dB směrovou anténou na vzdálenost do 1 km? Samozřejmě s dodržením limitů. Na vesnici, prozatím nezarušené prostředí. Má někdo zkušenosti z takového provozu?
radekpv