Nazdarek,
v soucasne dobe "manufakturne" vyrabim AUI interface od Ronji. Po elektricke strance je to trochu upravene. Zatim jsou k dispozici vrabci hnizda a do prazdnin by mela byt doladena definitivni verze na plosnaku.
Vice informaci na laser.webpark.cz v sekci Ronja.
Zdravim -=RYS=-
Kompletni Ronju (zatim) nevyrabim, pac si vyrabim vlastni projekt.
Pred nejakym casem sem ale dostal za ukol a zaplaceno vyrobit par AUI interfacu. Trochu jsem to predelal, aby se to dalo snaze vyrobit a zaroven jsem z toho vychytal pár much. A vysledek se poved, tak ho nabizim.
Primo UTP verzi Ronja interface sem zatim nezkousel. Pokud vim, jedno zapojeni publikoval highlander, ale jak sem ho videl, tak je to na vlastni riziko. Nicmene dalo by se to vylepsit, pokud by na tom byl zajem. Pocitam, ze by to zabralo tak mesic, kdyz na to bude cas.
Zbyvajici casti (RX, TX) vyrabi jiny borec a pokud vim v soucasne dobe to nefunguje zcela podle jeho predstav. Mechanicke dily jsem mu na to dodal z vlastniho projektu, ktery se od puvodni ronji dosti lisi.
Nicmene muzes poslat vice informaci - vzdalenost a podobne a uvidime, co se da delat.
Mnaga
Tak výše inzerované krabičky AUI interface už makají 5tý víkend bez problémů. Na obou stranách jsou karty 3COM 3C509 AUI+UTP zasazené do DOSového bridge Brilan 2,4. Kupodivu jedou halfduplex... zatím.
Jenom ta rychlost je trochu menší - na jedné straně to 386SX20 poněkud nestíhá.
22.04.2003 v 08:20
Alex
Formerly known as Frogale zastupce cloudu 10.38
Podklady na ten AUI interface jsou na laser.webpark.cz v sekci download. V současné době je tam aktuální a vyzkoušené schéma krabiček, nakreslené v Eaglu. Aktuální výkres PLS byl bohužel omylem vymazán a ještě sem ho nezrekonstruoval. Pak je tam ještě zastaralá verze plošnáku, která nebyla vyrobena a její použití je na vlastní nebezpečí.
<BR> Jinak definitivní verze plošnáku bude publikována, až po důkladném odzkoušení - odhad je třetí květnový týden. Také je v plánu zabudování detekce kolizí, ale na tom se ještě nezačalo dělat. Kdybyste měl někdo podklady, dejte vědet...
22.04.2003 v 18:50
Alex
Formerly known as Frogale zastupce cloudu 10.38
Jen do toho...!
Stavet hnizdo je podle me prasarna a ty plosnaky od toho spanela jsou taky nejaky divny
Ted kdyz to po sobe ctu, tak hanim vsechny na ktere narazim Ale bez nich by bylo prd.
Chtelo by to udelat primo odzkousenou verzi plosnaku (komplet vsechny dily), ktera proste funguje. Jakmile by tohle bylo, tak by se ronja o dost rozsirila.
Tak za chvíli jdu dokoupit zbytek součástek na osazení druhé verze tištáku interface a první verze upraveného RX modulu. A v sobotu se uvidí.
Taky by se hodil nějaký nadšenec z Prahy nebo okolí Jičína, který by měl funkční moduly RX a TX a chtěl by důkladně vyzkoušet můj interface. Já jsem ho zatím testoval ve spojení s optoelektronikou vlastní konstrukce a chtěl bych vědět, jak to bude spolupracovat s originálem. Originál Ronja TX a RX vzhledem k vlastním konstrukcím stavět nehodlám.