2all:
Mam takovy dotaz. Uz tady nekdo uspesne vyresil ten problem nahodneho zakusovani? (no kdyby jo, tak bych se neptal, pravda) Mam 2 jako klienty a je fakt, ze v obou pripadech se to uz jednou hryzlo (za dobu 2 mesicu, oba indoor).
Jeden z nich je ted testovan na vliv 100/10 site. Pry kdyz tam mel kamarad navic 10only sitovku, tak to vytuhlo, ale mohla to byt jen nahoda. Myslim, ze ten druhy ovis je take na 10kovem switchi.
Zatim jediny duvod proc to dela mi pripada ten nekvalitni napajeci zdroj - jak tady nekdo psal - co myslite?
Zdravim rad bych se zepta zda by mohlo toto fungovat:
Chtel bych vytvorit wifi sit mezi dvema pocitaci v nasi vesnici
jako AP bych chtel pouzit 1120 ke kteremu by do jednoho portu byl pripojen server ke ktermu by bylo CDMA modem,do druheho portu pripojen muj pocitac.
A prez wifi by byl kamarad s jendim pocitacem
A chtel bych se zeptat zda by takto net fungoval do obou pocitacu a zda by slo nastavit na pripojeni "Navazat pripojeni k internetu pri kazdem pokusu nektereho uzivatele k pristupu k netu".
A jeste otazka zda ma nekdo skusenosti s tou 5Dbi antenou ktera je k ty 1120 davana zda by stacila na 300m pri prime viditelnosti a je to na vesnici bez jakekoliv dalsi wifi site
Dekuji za odpoved sem nebo na icq 162503706.
Tak sem resil zajimavej problem, o kterej se s Vami rad podelim...
Jak se tak stalo, tak prestal chodit net tak dobre, jak chodil predtim. Dochazelo k tuhnuti, vypadkum a linka sla mooc pomalu (dle statistiky byla vytizena z 1/3)
Pidil sem se po tom, proc se to kouse, proc ICQ porad vypadava do stavu offline atd...
Nakonec, co se nestalo, delal tyto prasecinky jeden blbej OVISLINK1120AP v modu Client :((
A k čemu je tedy funkce repeater? To se při tomto stavu nedá k AP připojit přes LAN? Nebo musí mít pří Repeatru Ovis naproti jen dalšího Ovise (nebo jiné AP), na běžnou WiFi kartu (klient) se nepřipojí?
Já myslel, že to funguje ve smyslu poskytovatel AP - AP1 - AP2 - klient
Dá se při tomto nastavení "žrát internet" z AP1 přes LAN? Nebo AP1 slouží jen jako posílač dál bez možnosti "odbočky"?
A ještě jeden dotaz: lze místo AP2 použít WiFi karta např. v Notebooku v režimu klient? Nebo musí být AP2 taky v režimu Access Point?
Nejde mi o 1600,- Jde mi o princip, někde jsem četl, že by Ovis 1120 měl zvládat Repeater v pohodě, tak se mi nechce zbytečně vyhazovat další money, když by AP1 sloužil jen pro připojení ke klintovi přes WLAN (ale i ethernet LAN)
Thank´s za osvětu a podporu.
P.S. sorry za ty neodborný výrazy, jsem pololaik
2Aldapo: Myslim ze zeleny panter te uplne nepochopil. On vysvetloval, jak vest po UTP napajeni. Ale to neznamena, ze ma ovis moznost brat napajeni primo z kabelu. To musis mit pred ovisem propojku, ze ktere mas tyto draty vyvedene.
Tak jsem to prubnul a copak jsem neviděl nového? V Site Survey přibyl další sloupeček a to Signal Strength.
Hmm, ale vypadá to, že je to jen další bramborometr ....