Jestli chapu dobre, tak mi radis kupovat HW od "kvalitni" firmy?
tak jen pro priklad ktery hovori za vse - mel jsem LinkSys WET11 v1 - to byl bridge a slapal v pohode, pak LinkSys koupilo CISCO, udelali CISCO LinkSys WET11 v2 (opet bridge) a byla to totalni sra*ka (diky CISCO). Takze "kvalitni" firma v oblasti siti udelala sra*ku a to same muze udelat kdokoliv jiny a naopak. A navic ja zas nejsem takovy milionar, abych kupoval predrazenou vec, kdyz vetsina "problemu" je jen otazkou FW (a da se vyresit prostrednictvim neofiko firmwaru - viz ASUS WL-500g. Nebyt Olega a jeho FW, tak to zarizeni neni taky buh vi co)... A ver tomu, ze i WL-500g ma dodnes spoustu problemu - napr. kdyz je wan port nastaven na "Auto negotiation" dochazi k poklesu rychlosti, zasekum a podobne...
Ovis5460 neni za ty penize vubec spatny zarizeni, ale chybi kvalitni FW a proto pouzivame FW od WRT-311 (APPRO by se mi libilo vic, ale pro mne za ty money nema proste cenu)
No předpokládám že upgrade FW nebude dělat kdejakej trouba ale někdo kdo ví co a jak. A tím pádem k tomu dá nějakou směrovku 14 dbi (neb anténa je nejlepší zesilovač že.....) a výkon nastaví na minimum. BTW: stále čekám že se někdo vyjádří k tomu jak je to s výkonem / spektrem signálu o origo FW (WISP mode). Řek bych že origo ovis FW dopadne skoro (né li úplně) stejně. Neb - a to mě opravte. síla signálu se mění pomocí stejnosměrnýho napětí někde na vývodu IC, jehož hodnota je dána hodnotou nějakýho registru. A FW musí logicky nastavovat stejný hodnoty a? je tam FW jakej chce (pro stejné výkony).
Lidi trochu jsme tento trade procital a reknu vam jedno, Wert 311 ma dost odlisnou verzy VF (mam jich na siti 17) a pokud jde o FW a jeho prenos na Ovise 5460 je to TOTALNI BLBOST. Pro 5460 je nejlepsi pouzit AP PRO + boot + chladic, dale jsme vyzkousel FW 8E chodi stabilne (27 hodin), ale stejne ho pouzivat nehodlam pro 5460 existuje i AP Lite 54G jako klient a je free !!! Rada vsem, poslouchejte zkuseny treba Cipise a dalsi a nechte si poradit vsichni nejsme vsevidouci...
To: Jimm_cr - mas dost omezenou znalost anten existujou anteny smerove, sektorove a vsesmerove.... Mimochodem Yagina neni az tak smerova a uz vubec vsesmerova ten zadni lalo je spis k nasrani nez k uzitku a proto je doporuceno yaginy davat nekam ke zdi. Mimochodem smerova antena je treba parabola kde mas vyzarovaji uhel cca 20° jak v H tak V rovine.
Na 1120 bezne, na 5460 client pouzivam 9e, na "ap" 5460 pouzivam APPro 54G, ozkousel jsme i laita a pokud neni extremni vedro tak jede bez zatuhu kdyz se zahreje tak umre :-P
no jako AP bych ho nikdy nedal .... ale jako klios o tom uvazuji .... ale ano ... hreje se extremne .... jak rika kamos "v lete net a v zimne kamna " nicmene asi nezbyde nez jej nasazovat ... tudiz zkoumam co a jak ... mam tu jeden kus ... od dodani je tam e5 ... jede to dobre ... ale zatim jen zkusebne ... mezi pokoji v panelaku ...
- development
- freenet, education
Ja nejak nemam duveru k tem wisp fw - na prvni bete jsme uvaril ovise bez chaladice !!!... Pokud jde o to nasadit to jako AP tak bych se toho nebal pro 2 - 4 usery v pohode, ja to kombinuju s APPRO fw a nevim o nich - nikdo si nestezuje.. pokud jde o vetsi AP tak Orinoco AP 500 - 2000 nebo ted nove Roterbord.