Uz driv jsem se dival, bohuzel na strechu tu nikoho nepusti, a udelat dalsi spoj bude problem.
node tu ma CZNet, jejich lajna funguje celkem pekne, ale protoze se jedna o komercni zalezitost, czf jde jaksi bokem. Na druhou stranu konektivitu do czf djdodo zachovava, po problemech kdy nesel routing mimo cloud severo-vychod (vyreseno), se zda byt vse ok.
Co se routeru tyce, kdyby zde byla strecha, tak nevaham ani minutu, mam zde pripraveny router s 4xCM9, i586 1000Mhz a 512DDR2, je jiz nastaveny a nakonfeny...
Bohuzel neni kam jej umistit.
Mluvim stale o Herlikovicke
Zdravím, stěhuju se do Kbel, ul. Martinická a zjistil jsem, že s možností připojení to je docela bída. Našel jsem pár poskytovatelů okolo, ale na to co poskytují mi přijdou docela drazí. Můžete mi někdo poradit jestli se můžu v okolí na něco připojit, koho mám kontaktovat atd? Požadavek je aspoň 16MBit. Díky
Jen bych se zeptal, ten node Touzim by mel videt na AP Unimatrix ve Vinori...nemas tam volny iface na spoj? Na Unimatrixu mam ted jeden volny, tak resim jak jej vyuzit...nehlede na fakt ze na Omeze je BGP zabite diky vystavbe v Letnanech
bydlím ve Kbelích v ulici Radvanická. Momentálně mám ADSL od O2, ale koncem roku vyprší závazek, tak prozkoumávám levnější alternativy. Ačkoliv investice do klienta typu Nanostation M5 by se do roka vrátila, montáž někam na střechu nebo ven na barák jsou výdaje/práce/zařizování navíc a hlavně bych rád nejdřív vyzkoušel, jak je připojení spolehlivé.
Mám dobrou viditelnost na klientský bod "evavu". To zařízení je 5GHz klient + 2,4GHz access point a paní, které to patří, provozuje Wi-Fi bez zabezpečení, takže se skrz to můžu připojovat načerno. Je ale asi jasný, že když mi jde o spolehlivost, nějaká černota není adekvátní náhrada za vlastní linku.
Proto jsem se chtěl zeptat - bylo by možné přenastavit zařízení na node evavu (hlásí se to jako Compex WPE54AG) tak, aby fungovalo zároveň jako přístupový bod CZF pro další klienty v 2,4GHz pásmu, ale zároveň aby si paní přes Wi-Fi mohla připojovat několik svých domácích spotřebičů? Rád bych měl vlastní externě přístupnou IP, několik otevřených a forwardovaných portů, a ideálně aby fungovalo QoS pro hraní her po internetu a VoIP (protože udržovat si pevnou linku bez DSL nemá moc smysl).