Ten aprouter co sdílí kabelový net je Belkin F5D7231.Vysílám v g pro dosažení vyšší rychlosti {54Mb pro sdílení.AP mám na stole vedle pc připojený 2klienty do 50m v Gonly to wl5460 jim dávám místo wifi karty,aby nemuseli mít zapnutý pc pro iptelefon.Jsem v malém údolí,nepoužívám externí anténu...
Nějak zanikla původní otázka proč ,když vysílám jen v G musí být u klienta navolený B+G,jinak se nepripojí.Spoustu uživatelů tato logika asi nenapadne...
Proti tomu ovisu ještě nevím,neměl jsem čas ani nevím, jestli někde ukazuje na jaké rychlosti zrovna jede?U sitovky Canyon ovladač ukazoval většinou 48Mb při 50% signálu.Tenhle ovis při prohledávání okolních sítí ukazuje signál kolem 36%(možná za to může ten konektor od antény)
čím je nejjednodušší a nejpřesnější to změřit?(ftp,IPERF...)Taky by mně zajímalo,kde zjistit :Přenosové rychlosti: 1/2/5.5/11 Mbit/s, 18 Mbit/s, 24 Mbit/s, 36 Mbit/s, 48 Mbit/s, 54 Mbit/s na ,které zrovna komunikjí...
změřím to přes ftp klienta a hodím sem vysledek...jinak o tom,že některý ap v modu klient,když nejsou v režimu B+G tak se nespojí neví ani někteří servisáci.Docela mě to stálo hodně času než jsem na to přišel
Tak 200Mb soubor přes Filezillu se kopíroval rychlostí 2,3Mb/s,ale signál ovis ukazuje jen 36%,takže jedou asi 24 nebo 36Mb/s,kde to zjistit u AP nevím.PCI sitovka při signalu mezi 45-50% ukazovala komunikaci na 48Mb/s...