Cipisi, pokud rikas, ze mate jine zajmy nez zbytek ASN do ktereho (historicky) patrite, ze vlastne ani poradne nejste propojeni atd ... tak rikas vlastne ze to co jste je ASN/cloud: vicemene oddelena oblast site, vnitrne souvisla, s vlastni politikou propojovani.
Mas dobrou moznost uvest realitu do souladu s technikou, precislovat a ziskat vlastni ASN/Cloud. Rozsahu i ASN je (zatim) dost.
Jednodussi je rikat "my chceme taky debatovat, ale udelat pro to nechceme nic. Vy vsichni se nam musite prizpusobit a bran na nas ohled, a budte radi ze nas mate.".
To jestli se mate nebo nemate rozdelit vam (IMHO) nemuze nikdo naridit.
To jestli bude tlak na "prizpusobeni" prave vaseho Cloudu "standardu" zavisi na tom, co to je vlastne "standard" -- cekal bych, ze v zavislosti na tom jestli bude hodne dalsich takovych, tak se (neuplny vycet):
- vec bude MUSET nejak resit
- budete (pro ucely hlasovani) odepsani jako okrajove pripady
- se prizpusobite
- se vetsina hlasujicich Cloudu dohodne, ze vas akceptuji jako vyjimku z pravidla
... a jen jedna z tech moznosti zahrnuje nutnost obecneho reseni (= hlasuje se po mensich jednotkach nez Cloud).
Ja treba nemam zadny problem s akceptovanim de-facto stavu, kdyz bude (napr.) prijate zmeny RFC akceptovat cloud jako celek. Co se mi zda divne, je povysit (aspon podle dosavadniho vyvoje) vyjimky na normu.
tahle aktivita zrejme chce dat CZF nejaky rad. Hlasovani po Cloudech se ti nelibi. Hlasovani po Cloudech + vyjimky (pokud s tim nebude mit vetsina problem) se ti nelibi. Zatim stale plati predpoklad, ze VETSINOU Cloud = banda schopna se shodnout. Uvidime az se uzavre "delegovani".
To Shake:
Nevim ktery "system" je lepsi. Z pokusu co znam ten "Cipisuv" nekonverguje k zaverum v rozumnem case. A stejne by MEL byt pouzity "system", ktery vyhovuje vetsina - takze opet viz registrace. Nebo uz vis, kolik % cloudu ma stejny problem jako vy ?
Muze mi tu nekdo napsat alespon dve rozumne veci pro ktere se hledaji tyhle "zastupci"? Prijde mi, ze tu stavime parlament, ktery nema o cem rozhodovat....