rsaf
Senior Member zastupce cloudu 10.152
|
Proslo mi rukama nekolik ruznych spoju v pasmu 10.5GHz (alcoma, SVM, MicroLAN, KonWes, Summit) s ruznymi "dojmy" z daneho zarizeni (a vlastnostem, ktere taky mozna odpovidaji dobe kdy se porizovaly...) ale o vsech se da rict to same:
- jede to nejakou udavanou rychlosti, vzdy, zadna zavislost na tom jak se to zrovna vyspalo, spise nez by to zpomalilo tak se to rozpadne...
- odezvy jsou +/- stejne, z pohledu toho ze se nekam posila internet v podstate nulove a to i pod zatezi
- packety se tam neztraceji, alespon ne tak ze by to bylo rozumne meritelne a ze by to ovlivnovalo provoz
Pokud nekdo prodava spoj jako "nizkonakladovy" tak bych byl ochotny treba zkousnout, ze je to "takovy nStreme preladeny vyse", ale to by tomu musela odpovidat cena... Webovy konfigurtor ukazuje za kratky spoj neco pod 100k s DPH... a to treba neni nijak velky cenovy rozdil proti 50Mbit summitu... U nizkonakladoveho spoje bych cekal rozdil alespon 30%, jinak to moc nema cenu.
Jinak ja jsem priznivce "backpack" reseni kdy v pripade problemu na spoji menim "jenom tu krabici vzadu" odsroubovanim nejmenciho mozneho mnozstvi sroubu (zadne vytahovani neceho zpod radomu nebo hybani s antenou...). Tohle se mi libilo na Alcome (prvni takhle udelane spoje ktere mi prisly do ruky) a dost se mi nelibi ze hromada soudobych alcoma spoju je "zprasena" a tohle udelat proste nejde (byt takovy odlehceny uchyt snizuje cenu...)