to Lyon: Uživatel s WiFi je pro mě ten, kdo má v PC WiFi kartu, zatímco AP v režimu Client je AP, který neumožňuje (v režimu Client), aby se k němu připojovali uživatelé s WiFi kartami, ale umožní připojit celou sí? k jinému AP, který je v režimu AP. Ufff.
Tak dalsi pracovni meeting za nami. Mnozi prestoze prislibili ucast, neprisli, takze se nas seslo celkove jen pet.
Zavery?
- vpodstate jsme si zrekapitulovali seznam zajemcu a zjistili, kterymi smery se snazit budovat infrastrukturu
- hodne se mluvilo o realizaci pripojeni v panelovych zastavbach, zpusob vedeni kabelaze a vyber HW pro vybudovani AP a Client nodu
- taky vime, ze mame pridelen privatni IP rozsah doporuceny CZfree 10.neco.neco.neco, a pridelovani bude probihat dynamicky skrz DHCP
- mame "pouze" 255 adres, takze by bylo dobre je prilis nesekat zbytecnym routovanim
- mame vytipovane strategicke pozice pro budovani accesspointu, ktere bychom se meli snazit zrealizovat
- vecirek byl zpestren pritomnosti maturantek mistni stredni zdravotni skoly ve vedlejsim salonku ;o)
- zbytek jsem asi zapomnel
Bohuzel pricinenim ceskych drah jsem prisel asi o pul hodiny pozdeji, takze pokud jsem neco nepostrehl, sorry :o)
Hanku, včera na schůzce jsem si to neuvědomil, ale zřejmě bydlíš ve stejném paneláku jako jeden známý, který se bude chtít asi taky připojit. zjistím to v pondělí.
Kongu, včera jsem se v tom zmatku asi zapomněl - ty jsi ten, kdo u vás v paneláku má přístup k anténám? pokud ano, můžem se domluvit a zkusil bych se stavit s notebookem a mohli bysme se zkusit ze střechy připojit.
k Lyonově souhrnu: pouze bych dodal, že stále schází praktické zkušenosti a možnost otestovat nějaký HW Client, přes kterého by se připojoval celý dům. Toto řešení vidím jako ideální pro pouze koncové body. Jako jediný nekým provozovaný je zřejmě D-Link DWL-900AP+. Pokud by ho mohl někdo sehnat na zápujčku, bylo by to ideální.
Bohužel včera na schůzce nebyl nikdo, kdo by byl schopen zodpovědně poreferovat o instalaci antén s ohledem na bezpečnost - blesky, statická elektřina. čili stále platí výzva - pokud je mezi zájemci někdo, kdo má teoretické i praktické zkušenosti s výše jmenovaným a je ochoten se o ně podělit, bude vítán.
Hej.... nevíte nekdo, co mám udelat proto, abych mi valil IPX protokol??? Jde o to, že mám na jednom PC XP a na druhym 98, ale když se snažím spusitit třeba nejakou parbu pres IPX, tak to nevali... ostatní protokoly sou v pohode.
Je to nejaky divny!!! Umi nekdo rozjet IPX mezi XP a 98???
Mé ICQ je 98576381 (myslím) .... to jen tak na doplnění do teho seznamu na webu
Ten IPX je nějaké divné!!! Tvaří se že jede a když sem ho testoval, tak na 3/4 vůbec nejel. V jedné pařbě funguje jen jednou, pak se musí resetovat wokna.