Ahoj,nezkouseli jste nekdo zapojit OvislinkA jako AP a na nej pripojit bezdratove OvislinkB v tusim rezimu repeater a znej jit bezdratove na nejakeho wifi klienta (v mem pripade integrovana karta v notebooku).Zajima me jestli se na ten notas chyti vtomto rezimu i jaky vliv bude mit na APcko- asi spadne na 2Mb ,ne?sice to chceme skusit,ale jsem trosku skepticky jak na rozchozeni tak hlavne na tu rychlost pak na tom OvislinkA pac tam sedi dalsi bezdratovi klienti a tem by se snizeni propustnosti nelibilo... .
v sobotu jsem se rozhodl vyzkouset ovise na APcku. prvni dojem byl opravdu dobry - zadny PL, jako do te doby na dlinku, zadne duplicitni pakety, vsechno krasne jelo... ale ne moc dlouho.
APcko ma casto (1x za pul hodiny) nejakou spatnou naladu a zahazuje pakety z wireless i ethernet interfacu, pripada mi ze nestiha (nebo ze by problem br0 - blbne se wifi, blbne automaticky i eth0 - neco podobneho se myslim delo na bridge, kde byla wifina a ethernet spolu).
ping po ethernetu...(uplne nahodne spusteny, urcite by se nasly mnohem horsi situace)
1000 packets transmitted, 932 received, 6% packet loss, time 1000027ms
rtt min/avg/max/mdev = 1.060/4.333/15.064/1.052 ms
firmware V1.02G
pocet klientu asi 20, online 5-18
ovisu mam v rezimu client asi 10 a s nimi zadne problemy nejsou.
deje se to jeste nekomu? myslim, ze ta zatez neni tak extremni aby se to muselo sr*t v prubehu celeho dne (i mimo spicku).
Bude na tom Ovislinku fungovat situace, ze bude fungovat jako wifi klient a jeden pocitac za nim bude signal prijimat pres UTP kabel a druhy ho bude dostavat pres wifi?
Jsem ted cvicne pripojen pres Ovislink 1120AP a mam problem, ze zhurba jednou za pul dne zatuhne. LED sviti, obcas blikne, ale ze site se na nej nedopingnu a i pripojeni prestane chodit.