Hlasim souhrn zmen, ktere jsem stacil udelat na sherwoodu pred odjezdem do Holandska:
* zprovozneni dns satalice.czf
primarni nameserver je sherwood, sekundar provozuje orgj
reverz pro 10.33.35.0/24 funguje taky, pro zprovozneni reverzu pro rozsah ap venosek potrebuju od venoska seznam ip adres a hostname
* zprovozneni statistik na sherwood a bratrk-sv
na sherwoodu jsou ted pripojeni 2 klienti, ansk a mad.
* vytvoreni alternativniho spoje do czf nezavisleho na nekvalitnim spoji na bratrk-sv a take funkcnost spojeni i pri obcasnych vypadcich routeru bratrk
* IOJ nabizi pomerne vyhodne pripojeni k internetu, ktere by melo byt vyrazne spolehlivejsi nez byvaly Supernetwork
Vybudovani spoje ale neni zadarmo a ja uz nemam chut vrazet dalsi penize do CZF po te, co jsem zafinancoval AP sherwood a nezanedbatelnou cast AP venosek.
Samosebou, ze pouziju penize vybrane od klientu sherwoodu (2.000,-), ale zbytek nakladu by meli zaplatit dalsi uzivatele CZF v Satalicich.
Otazka je, jestli link na Radonice je nejlepsim resenim. Radonice neresi vypadek bratrk, protoze data z Radonic a Vinore do zbytku czf tecou taky pres bratrk. Navic je to dost oklika.
Podle me zajimavejsi by bylo propojeni s Hornimi Pocernicemi ev. Cernym Mostem.
Ahoj
Zprovozněn spoj do Radonic (DaJ - AP_Radonice)
Dále u mně běží v testovacím provozu AP na 13 kanále s PAN10, pol. horizontální směr node sherwood , ESSID: CZFree.Net.DaJ, DHCP 10.33.31.141-149
David
PS.: pls washecka, aby se se mnou spoji a zkusili doladit spoj DaJ-sherwood
chtel jsem se na nejakou IP ze Satalic podivat zda spojeni funguje, ale ty co zde byly uvedeny nevidim. jaky ip ma napr ap sherwood? jde mi jen o o vereni linky...nic vic, nic min.
chlapi, chytam nejaky AP7XR. Dostanu IP 10.0.0.8 a brana je 10.0.0.2. Nevite nekdo nahodou kdo nebo co to je? Protoze to chytam na WiFi klicenku, verim, ze daleko nebude. A protoze je pobliz Sherwood (ten to neni, uz jsme to probrali), ansk a MaD_Satalice, tak doufam, ze je to nekdo z Vas. mrknete pls na mapu kdo byste to mohl byt (muj node: Gattor). od MaD_Satalice brani snad jen 2 vysoke smrky (ale vysila?) a ansk vypada jako zbyvajici ostatni desitky jinejch baraku. DIKY
tak po tom, co jsem si precetl cely obsah fora jsem se rozhodl investovat do HW. jestli Mad chyti Sherwood, tak nevidim duvod, proc bych ho nemel chytit ja. navic jsem jedna z budov, ktera tomu spojeni taky brani (cucel jsem na antenu MaDa) a navic jsem za tema dvema hnusnejma velkejma smrkama nebo co to je. takze kdyz mi nekdo poradi co koupit (v teto oblasti jsem amater a) mam notase i pc - takze nejlepe nejakou externi krabicku, tak bych byl ochoten snad (zalezi i na financich) i nejakej ten signal pustit do okoli a zlepsit propojeni mezi DaJem a Sherwoodem. Navic jsem o kousek vys nez ta nova zastavba s balkonem (nejaky pekny stozarek), takze bych mohl zasobil signalem i dalsi v teto oblasti. mrknete na mapu, node Gattor.