Karel:ad link Reaper<>Kabel: tady je problem,ze reaperovi se uz do routeru nevejde zadna karta,uz jsme to resili kvuli optice v letnanech...Je tam potreba dat dalsi router...
Zdravím,
mam problém s připojením k Yenikovi. Začlo to asi před měsícem a zatím se mi to nepovedlo vyřešit.
Počítač se připojí, vše funguje perfektně, ale po několika minutách (když mám štěstí tak i déle) spojení spadne. Někdy trvá výpadek krátce, někdy se mi nepodaří navázat spojení několik minut.Yenik se mi někdy úplně ztratí, ale jiné antény vidím, jindy vidím i Yenika, ale nemůžu se k němu připojit. Po několika minutách se připojím a vše se opakuje. Používám W2K nebo Suse Linux 9. V obou OS je to stejné, ve Windows navíc počítač při opětném připojování asi na minutu uplně zatuhne (vytížení CPU 100 %).WiFi karta je Minitar Chipset Ralink. Anténa Yagi. Připojuji se k Yenikovi z Letňan na vzdálenost asi 2 km. Asi půl roku to fungovalo perfektně, úroveň signálu relativně vysoká. Jen jsem si všimnul, že se připojuji jen rychlostí 5,5 Kbps. Dříve to bylo určitě 11 kbps. Podle wifimonitoru na Yenikovi je to ale stejné i pro ostatní.
Neumíte mi někdo poradit? Zkoušel jsem všemožné konfigurace PC, karty i různé směry antény.
Díky
Chtěl jsem napsat příspěvek k vlaknu Yenik, ale nepodařilo se mi to. Stále to chce přihlášení (před napsáním i po něm), ale příspěvek nevloží.
Kartou to asi nebude, mám ten samej problém, kartu Z-COM XI-626 a Yenika cca 300m. Zdá se mi, že to začne odpojovat při větším počtu klientů než 8, v noci mezi 2. a 7. hod. to jede v pohode. Ze by Yenik nestihal ?
Ahoj,
na yenika mam PII 400 od Mastera takze až dobastlim resetátor tak router upgrejdnu.
To odpojování z AP nevim čím je. Zkuste mi prosím poslat přesné časy kdy to proběhlo a já se kouknu do logů na routeru.
ad psaní do connected.czf - taky mi to zlobí ale jen v některých prohlížečích. Bude možná problém s cookies a nebo s něčím takovým.
V mozille na fedoře 1, kterou stále ještě používám, to chodí jak má. Na tyhle trable jsem narazil až při koketování s fc3.
Ve fedoře 3 mi Mozilla a Firefox zlobí stejně jako medlinovi ale konqueror funguje v pohodě a příspěvky psát lze. Myslel jsem že jsem sám s tímhle problémem
Včera jsem byl ve firmě Multilanpro Veltrusská 559 (50m od nodu mac na jih) kde je herna na pozvání majitele a ten mi řekl že mají zájem propojit jejich iGW s naší sítí. Jde o ISP a klasicky by nabízeli inet (něco jako 512ku za 500Kč) stejně jako connection.cz a cznet.cz
Já se budu snažit udělat na ně link z jablonecké a jak jsme se bavili tak mají zájem udělat linky i na jiné routery v naší síti.
Zatím prý mají konektivitu 3Mibps z nextry až na střechu paneláku kde je nód deda.
Connection.cz odmontoval z cerneho miracle a nahrazuje ho "něčím jiným" (ňáký fswa na 10G nebo co) co by prý mělo jet rychleji a nebude to prý tak drahé na provoz. Zatím se jim ale ten nový link nedaří rozjet. Celé to prakticky teď supluje spoj jablonka-styx.
FC3 mam tez, problem jsem mel take. a stale mam, ale vim kde je problem a jak jej obejit. Firefox ma totiz chybu. Konqueror i Mozilla Suite jede krasne, ale novy firefox blbne, a to sice ve sprave cookies. Staci zmenit user agenta, tzn nechat jej, aby se prohlasoval za neco jienho, treba za operu, nebo IE
(nemam s tim moc zkusenosti, proste jsem to prehodil a slo to)
co se FC3 tyce, osvedcila se jako router, tak i jako GameServer. stable je dost, vse chodi jak se ocekava.
skoda ze se neda instalovat i jinak, to ze se na router naserou knihovny X serveru, a ze mc je s podporou X, i kdyz jej potrebuju jen pro prikazak je strasny.
vytkl bych tak systemu snad jen prilisnou velikost a zaber disku.
Bohuzel se na connected od nas nedostanu takze to nemuzu otestovat, nicmene je mi divne ze toto forum vam pravdepodobne funguje normale ale connected ne - domnival jsem se ze jsou to v podstate stejne aplikace.
Pokud by to nefungovalo jen ve FF dalo by se predpokladat ze je to rozdily mezi FF a MS (mozilla suite), ktere tu jsou - a to predevesim v nastaveni bezpecnostnich politik, kde FF je mnohdy o neco prisnejsi.
Zmenu User Agenta mi do toho moc nezapada (FF snad ani v defaultni instalaci neumi useragenta menit), navic tato zmena se tyka pouze identifikace kterou prohlizec odesila serveru. Pokud na ni forum nejak reaguje, znamena to ze je tam kod pro ruzne typy prohlizecu a to neni dobra praxe.
Dalsi co bych zkusil je zalozit si v prohlizeci kde to nefunguje novy profil (./firefox -P) a nasledne si v nem pohrat s nastavenim v about:config tykajici se cookies (vyfiltrujte si cookie).
Zahodno je take podivat se do spravce cookies (ve FF je to v sekci soukromi) a podivat se na zoubek cookie ktere forum posila - jednak jesli neni nejaky problem s domenou nebo IP ze ktere cookie prijde a kterou pak hleda forum pri pokusu o autentizaci a pak take na obsah cookie (exporace atd.).
<offtopic>
virnik:proto je lepsi treba Debian,kde si jde skutecne vybrat,co presne chces za balicky
ale nechci vyvolavat hadky,kazdej ma oblibenyho neco...
</offtopic>
btw:Mozilla 1.7.5 v Debianu na connected bez problemu