Ja bych jen dodal, ze uzemneni anteny k hromosvodu musi bejt "z kopce" (na tom obrazku to je do kopce - ale to je asi jenom schematicky).
Jak moc musi bejt antena "pod hromosvodem" aby se dalo mluvit o zachrane bytu? Ja to ted planuju tak metr od hromovodu a metr pod hrosmovodem coz mi pripada stejne uplne jedno.
No, já mluvil především ve vztahu k anténách WiFi, ale to neva.
BTSky jsou něco trošku jinýho(jo podobná frekvence...)-(Televiz vyšílače jsou tak bytelný, že ustojí cokoliv). Je to jak říká kolega výše. Mají to všechno hezky ve F klecích a na anténách(každá sektorovka) mají vlastní HROMOSVODY. Což u antén wifi nehrozí. Resp. nikde sem neviděl, že by někdo měl nad sítem hromosvod, nebo nad všesměrovkou ještě metrovej drát...další věc je konstrukce antén wifi a ty naše za řádově dvě tisícovky jsou opravdu tak trochu jen kus plechu a umělé hmoty(nepředpokládám, že by si někdo na wifi kupoval panelovku za víc jak 8tis) Takže proto ten můj názor, že to přímej zásah blesku neustojí. Taky bych to viděl asi tak, že pokud operátoři používaj drahý antény je pro ně rentabilní je adekvátně chránit...ty naše levný anténky za tu snahu možná ani nestojí Ale jinak máš recht.
Mluvili jsme tady o tom, jak vhodne uzemnit bleskojistku.
Napadlo me, ze pokud si proud opravdu vybira cestu nejmensiho odporu, mohl bych tu bleskojistku pripojit zpet na antenni stozar (ktery je v te casti nad strechou pripojeny k hromosvodu??? Diky
Gesendet: 16-2, 2:14