Tak conntrackem to asi nebude, dal zvětšil jsem pro jistotu limit, ale spojení tam je teď stejně asi jen 7000 a dělá to stejně
Zajímavý je, že když dám ping z Alixe dál do netu, je to pohoda, 0% PL kdykoliv, ale když dám ping zevnitř do netu, tak to ztrátuje, ono to vlastně ztrátuje i na LAN routeru po kabelu ze 2 různých strojů.
Vypadá to asi následovně. 1ms 1ms 50ms 1ms 150ms 1ms 1ms timeout 1ms atd. Někdy to vyxpadne i na dýl. Zkoušel jsem flushnout pravidla z promethea a nic se na tom nemění, takže přehlcením linky to taky nebude.
Ja neco podobneho resim tak, ze mam dva imq(down/up) tam smeruju veskery provoz. Pokud nechci nejake IP(site) shapovat, tak je RETURNu. A funguje to diky imq i s NATem.
Mám pocit, že řazení rychlostí by mělo fungovat správně pouze v tom případě, kdy rychlost přiřazuješ pouze koncovým uzlům ve stromu, listům. Tedy přes filtr buď přiradíš rychlost uzlům X, nebo si uděláš uzel B pod A, kterému teprve dáš rychlost takovou, jakou chceš.
Presne tak, nemam problem pres 100Mbit alcomu namerit 90Mbit a to tam jeste tece jiny provoz. Pripojeni od Sloane a nejlepsi rychlosti mi dava UPS Brno.