Měl bych velký zájem o připojení v UH - Štěpnice...
Tak by mě hodně zajímalo co by to všechno stálo si pořídit nějaký slušný NET - WI-FI s paušálem kolem 500,- )
Kdyby někdo ve Starém Městě chytnul AP s ID "Catch-22" (bacha, "nebroadcastuje" se veřejně), tak jsem to já :-) Momentálně tedy mají šanci jen asi v ulici Sees směrem k ulici Za radnicí, vzhledem k umístění antény.
Nicméně plánuju hodit ještě všesměrovku na stožár, jen co místo SMC Barricade hodím něco, co umí traffic shaping (což asi bude linux, musím splašit nějaké vhodné staré PC :-)
Pak zřejmě budu moct nabídnout jakés-takés spojení do netu, pro stahovače filmů to nebude, ale na poštu a browsení snad jo.
(Spojení s freenetem ve staráku nemám).
Měl by někdo zájem?
PS: i když ten AP teď najdete, tak je WEPovaný a filtruje MAC adresy.
PS2: jo a potřeboval bych někoho, kdo by mi pomohl odstranit problém s rušením TV.
Vážení, rozjel jsem czf-debian based linux AP router na půdě a hodil na střechu jinou anténu (lokalita - plus minus ulice Za Radnicí). Ta anténa se mi asi moc nepovedla, takže signál nebude nic moc.
Nicméně: mělo by to být nastaveno tak, že pokud jste schopni najít SSID "Catch-22" (bez jakéhokoli šifrování, zatím), a nastavíte si získání IP a všeho ostatního přes DHCP, tak získáte připojení na internet, omezené na cca 10 kb/s (download i upload dohromady, teoreticky).
Kdyby to někdo mohl zkusit, rád bych věděl, jak to funguje :-) Po domluvě můžu pro konkrétní klienty povolit vyšší rychlost.