.. tak jsem si procetl diskuzi .. no coment (anebo naopak chvalim za moderovani ;) ..) ..
Predne diky vsem za organizaci, v ramci moznosti byla uspesna :) a diky tomu se akce IMHO velmi povedla!
Co se tyce vlastniho workshopu, odchazel jsem s dvojimi pocity, jednak nadseni s toho, co jsem se na workshopu dozvedel (a zjistil, co vsechno je mozne), druhak naprosto deprimovany z toho, co jsem se na worshopu dozvedel (a zjistil, kolik toho neumim ;) ..). Bylo to velmi narocne, alespon pro mne, zvlaste na zaver u FTP jsem uz proste 'vypnul' :) ..
Organizatorum doporucuji akci v kazdem pripade opakovat a vsem ostatnim, kteri se akce neucastnili a chteli by se dozvedet vice o Debianu, routerech, antenach, czfree atd. atd. aby se v kazdem pripade snazili za kazdou cenu se na podobnou akci dostat. Pokud se ohlizite na penize, podivejte se pred tim napriklad na Gopas, prejde vas to ;) ..
Takze jeste jednou diky za workshop, Deuovi zvlast za odvoz :)) a tesim se na dalsi akce, treba o antenach :) ..
Videl bych jeste jednu alternativu, sic neni z me hlavy.
Co takhle poradat workshopy pres IRC?
poradaji toto na debainu a zda se mi to genialni.
staci kdyz si autor nejde hodinku casu, nemusi nikam jezdit, nic se nemusi zarizovat.
navic internet je v podstate na kazde skole. (pro studenty, pro ktere je i tech 200Kc dost). Nebo vubec zalozit kanal czfree na irc?
a trochu offtopic: sleduji czfree od zacatku, bohuzel zahajuaciho srazu v tehdejsi hospode jsem se nezucastnil : ) a to ze se czfree meni, to se dalo cekat :( moc by se mi libilo, kdyby nebyl czfree jenom o internet gateways ale spise na zpusobu packet radia, proste komunitni sit kdo si co postavi, to ma, ale nevybirat penize za pripojeni do samotne site, jak jsem jiz zaslechl (nevim nakolik je to pravdive).
Ale jo, ten packet byl jenom vzdaleny primer
Ale ne az zas tak moc hlavne co se tyce podstaty: chces li se pripojit, nauc se neco. Jini ti poradi, ale nemuzes chtit aby ti nekdo vsechno udelal. ) A tak si myslm to ma byt.
Placeni za konektivitu v CZFree je nesmysl, ale pokud bych mel na pude router na kterem mi visi 10 klientu bez nakladu, a ktery propali 6000 rocne za elektriku, tak mi prijde logicke se s nimi o ty naklady podelit, ne?
Vychazel sem z toho, ze router muze zrat nejakych 150W, ovsem podle me se pri 7200ot. disku/discich pod 100W nedostanu, a to je pri cene cca. 4,50/kWh 100W*24hodin*365dnu=876kWh*4,50=3942korun za rok, je blbost, chtit kazdej mesic po kazdym 30 nebo kolik korun, to uznavam, ale porad sou to 4000 a to pro me je celkem dost penez. Kdyz to vyresis jako 400 za rok tak proc ne?
A jakej bude rozdil mezi routerem s APckem a 10 lidma nebo routerem bez APcka pro moji potrebu? No to je jednoduchy, 4000, protoze pro svoji potrebu bych si nikam zadnej router nedaval - k cemu?