CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Troubleshooting > Nefunguje mi LAN,poradi mi nekdo?
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 1 

Omlouvam se ,ze to sem taham,ale vkladam ve vas nadeji,ze mi pomuzete.Je to fakt psycho.

Mame doma celkem 4 pocitace: A a B jsou v jednom Hubu,z toho jde uplink do druhyho hubu a do nej jsou pripojeny pocitace C a D (rodice).Pocitac A je 386ka s routerem (win95+winroute) a je pripojen do internetu. Pocitac B je muj s WinXP. Problem je s pocitacem C (win98 a WinXP).Na vsech bezi internet,ale pocitac C nevidi pocitac B a ni ho nepingne,dokonce na C ani nefunguje MSnet. Jinak vsechny ostatni se navzajem pingnou a vidi v network neibrhood. Vsechny kabely UTP jsou stejne zapojeny,vsechny zastrcky v hubech sviti. Kdyz jsem pripojil pocitac C do hubu jinym kabelem (delsim),tak MSnet chvilema (interval 3min) funguje,chvilema ne.Dokonce kdyz to funguje,pingne pocitac B. Cim to muze byt? Jak muze fungovat internet na vsech a presto se navzajem nevidet? Skutecne nechapu.....

Old Post 15.06.2002 v 10:10
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jk
Newbie

Registrován: 04.05.2002
Příspěvků: 59

Příspěvek č. 2 

Old Post 19.06.2002 v 11:54
jk je offline   Click Here to See the Profile for jk   Find more posts by jk   Click here to Send jk a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 3 

Zaprve diky moc,zes odpovedel.
Vsechny kompy maj stejnou masku 255.255.255.0,IPcka od 192.168.1.1 do *.*.*.5,kazda jiny.Default gateway maj az na A adersu Acka *.*.*.1 .Vsude nastaveny napevno.Je to UTP 10MB,prvni hub (na switche nemam) je vykopavka 12-port ACCTON (znacka) a druhej je novej Edimax 5-port .Uplink jsem zkousel prohodit,ale nepomaha.Vsechny kabely jsou stejne nakrimpovany.Zadny proxy nemam.Vsechny wokna jsem x-krat preinstaloval a nic.
Shrnu to: Proste normalni sit s routerem,inet normalne vsude jede,zadny konflikty,pakety se neztraci, pohoda.
Problem bude evidentne nekde u Ccka, protoze do toho druhyho hubu jsem zkousel zapojovat noutbuk a normalne vse jelo. Na tom Cku nebezi ta sit Mikrosoft.Kdyz jsem ho pripojil do toho hubu jinym kabelem,kterej jsem vedl oknem a ne zdi jako je normalne(asi 1m),tak to chvilema fungovalo a chvilema ne.Proste jsem s nicim nehybal a ono to takhle blblo.Kdyz to je propojeny tou zdi,tak si ani neskrtne. Zajimavy je,ze kdyz to jelo (asi 2min),tak jednak fungovala MS net a zaroven jsem pingnul pocitac B,coz prave normalne nejde.Pakety se ale opet zadny neztracely.Jinak pripominam,ze vsechny ostatni pingy fungujou,jen ne mezi B a C.
Podle me to vypada na nejaky zvlastni ruseni v ti zdi a kolem ni,ale rusi jen MSnet a ping na B. Husty,co? asi to vsechno rozmlatim a bude to

Old Post 19.06.2002 v 17:03
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Foxtrot
Junior Member

Registrován: 20.05.2002
Příspěvků: 133

Příspěvek č. 4 

Ja jsem kdysi spravoval sit u jedne silene podnikatelky, ktera si do prace donesla pocitac sveho synacka - starou sunku - a chtela ho zapojit do site. Pohorel jsem na tom, proste to neslo. Dostal jsem se do faze, kdy se mi preinstalovanim site podarilo ms sit rozchodil, okolni pocitace videl, jasal jsem a krepcil ... po restartovani to bylo zase v pytli. Podezrival jsem HW (coz posledni dobou delam stale casteji a mam castio i pravdu :().

Old Post 19.06.2002 v 20:25
Foxtrot je offline   Click Here to See the Profile for Foxtrot   Find more posts by Foxtrot   Click here to Send Foxtrot a Private Message     Visit Foxtrot's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 5 

Neuvedl jsem,ze jak poc B tak i C maj stejny desky ESC K7S5AL s integrovanou sitovkou. Mozna to bude tim,ale MAC maj ruznej

Old Post 19.06.2002 v 20:39
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 6 

Juchuuuuuuu!!!!!! MAAAAM TOOOOOO!!!! Stacilo jen zadat ARP -s 192.168.1.10 00-..MAC poce B a uz to JEDEEEEE!!!!!

Old Post 19.06.2002 v 20:51
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jk
Newbie

Registrován: 04.05.2002
Příspěvků: 59

Tajemna sit v Karpatech Příspěvek č. 7 

Old Post 19.06.2002 v 20:56
jk je offline   Click Here to See the Profile for jk   Find more posts by jk   Click here to Send jk a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 8 

Hmmm,tak se vsem moc omlouvam,protoze jsem UFON. Ty dve integrovany desky mely totiz stejnej MAC,takze to bylo tim.Preflashnul jsem ho a vse uz vesele jede. Jen mi pri tahani vetsiho souboru sviti COLLISION,coz se mi nelibi.Rychlost site je 80%

Old Post 19.06.2002 v 22:24
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jk
Newbie

Registrován: 04.05.2002
Příspěvků: 59

Příspěvek č. 9 

Old Post 20.06.2002 v 23:57
jk je offline   Click Here to See the Profile for jk   Find more posts by jk   Click here to Send jk a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 10 

Je to ECS K7S5AL,jinak skvela deska se SIS735 pro AMD (pameti DDR),stoji 1800 a ma integrovanou sitovku.Je fakt vyborna (za tu cenu),ale ma trosku problem s flashovanim BIOSu,respektive s MAC sitovky po preflashovani. Ja tam totiz nahral specialni Overclockerskej BIOS a ono se nastavilo stejny MAC.ale kdyz o tom tak premyslim,tak to vlastne blblo od zacatku,takze je opravdu chyba u vyrobce.ALe ma na inetu takovou utilitku na opravu :-)) .Jeste k tydesce: ten SIS 735 je jeden integrac a propojuje Southbridge a Northbridge neuveritelnou rychlosti 1.2 GBps (GByte!),takze to je idelani deska do serveru.Nevic to kazdy PCI vyhradi vlastni fullspeed kanal 200MBps,tazke kdyz nejakej clovek meril realnou propustnost firewire kamery,tak na Via KT133 a KT266 mel asi 40MBps (southbridge bug),na intelu i815 asi 60MBps,na alimagicu asi 70MBps a na SIS735 asi kolem 100MBps!!! Takze na gigaethernet jako delana a za ty prachy...

Old Post 21.06.2002 v 10:45
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 03:34.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz