CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Jaký Wrap pro mikrotik a jakou miniPCI 5GHz
12345
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
BaF
Newbie

Registrován: 31.07.2002
Příspěvků: 1

Re: Re: Re: Doplneni informaci Příspěvek č. 65 

Old Post 06.10.2005 v 00:24
BaF je offline   Click Here to See the Profile for BaF   Find more posts by BaF   Click here to Send BaF a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Re: Re: Re: Re: Doplneni informaci Příspěvek č. 66 

__________________

Owner rpt+Echolink OK0BEZ
http://www.ok0bez.com
http://www.ok1mjo.com
http://aprs.fi/?call=a%2FOK1OEM-1

Old Post 06.10.2005 v 06:59
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hwsoft
Moderator
zastupce cloudu 10.101


Registrován: 11.10.2002
Příspěvků: 2100

Re: Re: Re: Doplneni informaci Příspěvek č. 67 

__________________

ITF - FreeNet Liberec
DesSto
jabber: hwsoft@linjab.org

Old Post 06.10.2005 v 07:18
hwsoft je offline   Click Here to See the Profile for hwsoft   Find more posts by hwsoft   Click here to Send hwsoft a Private Message     Visit hwsoft's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LinuxLama
Newbie

Registrován: 03.10.2005
Příspěvků: 3

routerboard RB532 treti noc... (spojení) Příspěvek č. 68 

Takze na co jsem prisel a na co ne... Oficialni vyjadreni mikrotik.com ze se musim pripojit pres seriovy kabel a aktivovat ethernet a to jste mi tu i radili za coz dekuji. Jeste nez jsem pripojil RB532 k seriovemu kabelu jsem ho zkusil pripojit na jine PC a spustil jsem winbox a najednou se mikrotik objevil na adrese 0.0.0.0 a dalo se i pripojit. Duvod proc to neslo na mem PC je ze tam mam 2xethernet a jde to jen na jednom z nich(ten co se instaluje ve winech prvni nebo nevim proc) a taky to neslo protoze jsem mel nainstalovane Winroute Firewall od Keria a ta sitovka na ktere to jede byla na prijem NETu a firewall tam winbox nepustil. Jinak duvod proc se PB532 nemusel rozjizdet pres ser. kabel je ten ze dodavatel tam jiz aktivoval ethernety, ale nenastavil jim IP adresy. Jedna dulezita vec!!! Ve winboxu se nevyplnuje IP ale MAC adresa,takze pokud ji opisete z bordu a date pripojit nemusite ani hledat RB532-ku(coz nefunguje na moji druhe GBitove sitovce ta je proste zakletaJinak ted me ceka nastavovani takze se mejte a reste si tu svoje cirkulatory ja bych to asi radsi zkusil v 10Ghz nekdo mi rikal ze to ma vetsi dosah ale Lama jako ja do toho zatim nevidi

Old Post 06.10.2005 v 13:27
LinuxLama je offline   Click Here to See the Profile for LinuxLama   Find more posts by LinuxLama   Click here to Send LinuxLama a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Somik
Moderator

Registrován: 05.11.2002
Příspěvků: 537

Team Member: MOD

propojení Příspěvek č. 69 

zdravim,
máme tu routerboard a v něm dvě karty CM9.jedna jede na 5g a druha na 2,4g.Na eth je připojeno AP. takže tri rozsahy
Problém je, že se nepingnu mezi těmito kartami ( rozsahy ). pokud pingam mezi 5g a AP jde to. pokud mezi 2,4g a AP jde to. ale mezi 5g a 2,4g NEJDE TO.
na RB je MIKROTIK. poradte jak to rozchodit. jiz netusim co tam nastavit. Díky

Old Post 20.10.2005 v 23:06
Somik je offline   Click Here to See the Profile for Somik   Find more posts by Somik   Click here to Send Somik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
the.max
Newbie

Registrován: 11.06.2003
Příspěvků: 60

Question mikrotik a bridge Příspěvek č. 70 

Asi blba otazka.. vim ze mi reknete RTFM.. ale nejak jsem to z manualu nepochopil..

Pokud dam do Routerboardu 2x Atheros, pujde nastavit na mezi nima bridge? idealne i s LANem? nechci mit x rozsahu a routovat.

Diky

__________________

RedHat, Debian, Mandiva, Gentoo.. neni to jedno? Vzdyt je to Linux a ne wokynka:-D

Old Post 02.11.2005 v 17:22
the.max je offline   Click Here to See the Profile for the.max   Find more posts by the.max   Click here to Send the.max a Private Message   Click Here to Email the.max   Visit the.max's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pinam
Member
zastupce cloudu 10.225


Registrován: 29.09.2004
Příspěvků: 28

Re: propojení Příspěvek č. 71 

Old Post 14.11.2005 v 15:41
pinam je offline   Click Here to See the Profile for pinam   Find more posts by pinam   Click here to Send pinam a Private Message   Click Here to Email pinam     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Steebe
Junior Member

Registrován: 17.01.2003
Příspěvků: 248

Re: Re: propojení Příspěvek č. 72 

Old Post 14.11.2005 v 17:42
Steebe je offline   Click Here to See the Profile for Steebe   Find more posts by Steebe   Click here to Send Steebe a Private Message   Click Here to Email Steebe   Visit Steebe's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pinam
Member
zastupce cloudu 10.225


Registrován: 29.09.2004
Příspěvků: 28

Re: Re: Re: propojení - trochu off-topic Příspěvek č. 73 

Old Post 15.11.2005 v 18:38
pinam je offline   Click Here to See the Profile for pinam   Find more posts by pinam   Click here to Send pinam a Private Message   Click Here to Email pinam     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Survivor
Junior Member

Registrován: 25.04.2005
Příspěvků: 137

Re: routerboard RB532 treti noc... (spojení) Příspěvek č. 74 

Old Post 17.11.2005 v 11:15
Survivor je offline   Click Here to See the Profile for Survivor   Find more posts by Survivor   Click here to Send Survivor a Private Message   Click Here to Email Survivor     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pinam
Member
zastupce cloudu 10.225


Registrován: 29.09.2004
Příspěvků: 28

Re: Re: routerboard RB532 treti noc... (spojení) Příspěvek č. 75 

Naposledy upravil pinam 18.11.2005 v 12:57

Old Post 18.11.2005 v 12:44
pinam je offline   Click Here to See the Profile for pinam   Find more posts by pinam   Click here to Send pinam a Private Message   Click Here to Email pinam     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Survivor
Junior Member

Registrován: 25.04.2005
Příspěvků: 137

Unhappy Příspěvek č. 76 

Dík. Pučil sem si kabel a už sem se tam dostal. Teď mam ale problémy to nakonfigurovat. Kdyby byl někdo ochotnej mi pomoct a zorientovat se v tom nastavování... (tak 30-60minut po ICQ 193-257-924,kdykoliv).

Old Post 18.11.2005 v 13:24
Survivor je offline   Click Here to See the Profile for Survivor   Find more posts by Survivor   Click here to Send Survivor a Private Message   Click Here to Email Survivor     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:12.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz