CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Alfa Aip-w630
« 45678910
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
yupee
Member

Registrován: 15.11.2002
Příspěvků: 454

Příspěvek č. 145 

Nejake nove poznatky?
Jde v nejakem ne 1.51 fw nastavit WDS?
1.51 to totiz neumi (ikdyz v tom webu ty stranky jsou)
Bye Yupee

__________________

NOT connected node SklenikNET

Old Post 13.11.2005 v 18:26
yupee je offline   Click Here to See the Profile for yupee   Find more posts by yupee   Click here to Send yupee a Private Message   Click Here to Email yupee   Visit yupee's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Snovac
Newbie

Registrován: 14.04.2005
Příspěvků: 2

AIP-W630 Příspěvek č. 146 

Dlouhodobé zkušenosti s Alfou AIP-W630

****************
OŽIVENO: po upgradu na neoficiální firmware 1.76 je Alfa fakt v pohodě. Ztráty ping zmizely a Alfa je fakt stable. Taky se mi stávalo, že mi občas zatuhnul WAN port - to se taky vyřešilo. Navíc ve fw. přibyly nový udělátka jako snifování odchozích paketů na vybranej port, detekce virů na síti (hlídání portů), možnost nastavení subnet mask.
Takže doporučuju UPGRADE firmware na 1.76!!
****************

Už asi rok používám tenhle wifi router a chtěl bych se podělit o zkušenosti. Tahle krabička toho umí opravdu hodně, dá se řící, že všechno podstatné co je potřeba pro bezdrátové poskytování inetu dalším uživatelům. Chtěl bych zde upozornit na jednu nepříjemnou věc, která je trochu omezující. Alfa si nerozumí s jinýma chipsetama (TI, Broadcom atd.). Zkoušel jsem Alfu nasadit jakoAP s klienty Ovislink 1120, poté i s Asusem WL-500g atd. a vždy se objevila jedna nepříjemná věc - packetloss (ztráta ping). Zkoušel jsem Alfu na pár metrů v bytě s různejma klientama a zjistil jsem, že si Alfa opravdu nerozumí s jiným chipsetem než s tím, na kterém je sama postevana (PrismGT). Projevuje se to tak, že pokud se na Alfu připojíte s jiným chipsetem, začne jednou za čas vyhazovat dlouhé odezvy u pingu (spojení na pár metrů), při větší vzdálenosti (použítí venku - 800m v zástavbě) objeví se ztráty, které se můžou pohybovat od 3% do 15% - tedy občas to jede a občas je to děs a bída. Řešením je použití spoje Alfa-Alfa (stejného chipsetu) - pak je Alfa skoro svatá - nulové pingy, max. 2 ms odezvy a stabilní spoj bez zátuhávání. Chtěl bych doplnit, že při testování Alfy venku jsem na stejné trase bez problémů provozoval spoj Ovis-Ovis bez ztráty paketu. To mne utvrdilo v tom, že Alfa má problémy s jiným chipsetem, ale s použitím stejného zařízení na druhé straně je vše OK. Navíc je Alfa vynikající citlivost a běží na kilometr jsem dostal stabilně 1,5MB/s.
Co musím pochválit je propracované QOS (přidělování šířky pásma) dle IP adresy.

Jak nastavit na Alfě klienta?
Předpoklad je, že musí být nastaven rozsah IP adres, které jsou přidělovány DHCP serverem jiný, než je defaultně na Alfě nastaveno tj. musí se změnit "System IP Address" na např. 192.168.1.1. Ostatní nastavení je klasika - klient na bezdrátu, u WAN nastaveno statické nebo DHCP přidělování. Pořád mi někdo píše jak to nastavit a ten rozsah adres je hlavní problém, proč klient nejde...
Jinak měl jsem v síti dvě Alfy zapojené naproti sobě UTPkem a docela mě potěšilo, že Alfa sama automaticky provádí DHCP relay. Chtěl jsem teď do sítě zapojit Asus-WL500g a ten tohle vůbec nezvládá ( - jen při použítí openwrt firmwaru, ale nastavit to je dost složitá záležitost.

Naposledy upravil Snovac 22.02.2006 v 19:42

Old Post 06.02.2006 v 19:01
Snovac je offline   Click Here to See the Profile for Snovac   Find more posts by Snovac   Click here to Send Snovac a Private Message   Click Here to Email Snovac     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Stimpoff
Newbie

Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 92

Příspěvek č. 147 

Mód klient mi chodí i se standartím nastavením.
Jen by mě zajímalo jak nastavit QoS tak, aby jeden počítač ze dvou měl plnou kapacitu do doby než jí potřebuje druhý počítač. Nějak se mi to stále nadaří

Old Post 06.02.2006 v 19:58
Stimpoff je offline   Click Here to See the Profile for Stimpoff   Find more posts by Stimpoff   Click here to Send Stimpoff a Private Message   Click Here to Email Stimpoff     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vencour
Newbie

Registrován: 29.05.2005
Příspěvků: 33

Příspěvek č. 148 

<i>Jen by mě zajímalo jak nastavit QoS tak, aby jeden počítač ze dvou měl plnou kapacitu do doby než jí potřebuje druhý počítač. Nějak se mi to stále nadaří</i>
Myslím si, že tohle vyřeší, když se na qos/ip nastaví k jednomu rozsahu ip adres minimální datový tok - třeba 256/32 na lajně 512/64

Old Post 06.02.2006 v 20:04
vencour je offline   Click Here to See the Profile for vencour   Find more posts by vencour   Click here to Send vencour a Private Message   Click Here to Email vencour     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubajz
Newbie

Registrován: 23.10.2002
Příspěvků: 60

Co Alfa neumi Příspěvek č. 149 

Alfa neumi z meho pohledu zakladni a v zarusenem prostredi nutnou vec. Neumi nastavit RTS a Fragmentaci. Jestli jsem slepej a za ty hodiny, co jsem to tam hledal nenasel, tak me nekamenujte...
GTcko je citlivy, jen co je pravda, ale to je malo platny, kdyz i Ovislinky 5460 a jiny "kramy" umi nastavit RTS a Frag a jedou jak vino, tak tohle ma zahazeny stovky ramcu, protoze dochazi v siti ke kolizim.

__________________

-=Kubajz=-

Old Post 07.02.2006 v 16:05
Kubajz je offline   Click Here to See the Profile for Kubajz   Find more posts by Kubajz   Click here to Send Kubajz a Private Message   Click Here to Email Kubajz   Visit Kubajz's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vencour
Newbie

Registrován: 29.05.2005
Příspěvků: 33

RTS Příspěvek č. 150 

to jsem tam nenašel taky a vyřešil jsem to směrovější anténou.

Old Post 11.02.2006 v 18:02
vencour je offline   Click Here to See the Profile for vencour   Find more posts by vencour   Click here to Send vencour a Private Message   Click Here to Email vencour     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Leomir
Newbie

Registrován: 22.08.2005
Příspěvků: 12

Příspěvek č. 151 

Old Post 16.02.2006 v 07:01
Leomir je offline   Click Here to See the Profile for Leomir   Find more posts by Leomir   Click here to Send Leomir a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Leomir
Newbie

Registrován: 22.08.2005
Příspěvků: 12

Příspěvek č. 152 

Old Post 16.02.2006 v 07:17
Leomir je offline   Click Here to See the Profile for Leomir   Find more posts by Leomir   Click here to Send Leomir a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yupee
Member

Registrován: 15.11.2002
Příspěvků: 454

Příspěvek č. 153 

Jde mi hlavne o moznost WDS coz 1.51 neumi :-(
Muzes to nekde vystavit?
Bye Yupee

__________________

NOT connected node SklenikNET

Old Post 16.02.2006 v 07:36
yupee je offline   Click Here to See the Profile for yupee   Find more posts by yupee   Click here to Send yupee a Private Message   Click Here to Email yupee   Visit yupee's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Leomir
Newbie

Registrován: 22.08.2005
Příspěvků: 12

Příspěvek č. 154 

Old Post 16.02.2006 v 08:20
Leomir je offline   Click Here to See the Profile for Leomir   Find more posts by Leomir   Click here to Send Leomir a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yupee
Member

Registrován: 15.11.2002
Příspěvků: 454

Příspěvek č. 155 

Rekl bych ze z konzole toho moc neudelas :-(
Primo pro alfu je posledni funkcni 1.51
Se vsema dalsima (IPtime) nefungovala.

Bye Yupee

__________________

NOT connected node SklenikNET

Old Post 21.03.2006 v 13:24
yupee je offline   Click Here to See the Profile for yupee   Find more posts by yupee   Click here to Send yupee a Private Message   Click Here to Email yupee   Visit yupee's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Stimpoff
Newbie

Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 92

Příspěvek č. 156 

No to jsem zvědav co s tim udělám :(
jinak snovac pár řádků výše píše, že jede v pohodě na 1.76
Kdyby to mělo alespoň nějakou utilitku na správu jako třeba dlink...

Stimpoff

Old Post 21.03.2006 v 14:49
Stimpoff je offline   Click Here to See the Profile for Stimpoff   Find more posts by Stimpoff   Click here to Send Stimpoff a Private Message   Click Here to Email Stimpoff     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubajz
Newbie

Registrován: 23.10.2002
Příspěvků: 60

Default jmeno a heslo Příspěvek č. 157 

Ahoj,

uz se mi tu ta krabice valela dlouho pod posteli. Tak jsem ji dal kamosovi a neni schopnej to po resetu do tovaru konfigurovat. Muzete mi, prosim, nekdo rict default jmeno a heslo do web rozhrani a pro jistotu i to, jak se spravne resetuje? Predpokladam, ze dlouhym podrzenim cudliku reset....

Diky,

K

__________________

-=Kubajz=-

Old Post 05.11.2006 v 13:40
Kubajz je offline   Click Here to See the Profile for Kubajz   Find more posts by Kubajz   Click here to Send Kubajz a Private Message   Click Here to Email Kubajz   Visit Kubajz's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vencour
Newbie

Registrován: 29.05.2005
Příspěvků: 33

v manuálu se píše k restartu následující Příspěvek č. 158 

Press Reset button. Switch the power off/on. After switching the power on, about 5 seconds later RUN LED will flash rapidly, then release the button. After IP router startup, all configuration will restore to default configuration.

Old Post 05.11.2006 v 13:47
vencour je offline   Click Here to See the Profile for vencour   Find more posts by vencour   Click here to Send vencour a Private Message   Click Here to Email vencour     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubajz
Newbie

Registrován: 23.10.2002
Příspěvků: 60

Příspěvek č. 159 

Diky. Default jmeno a heslo bys tam nenasel?

Jeste jednou diky...

K

__________________

-=Kubajz=-

Old Post 06.11.2006 v 13:37
Kubajz je offline   Click Here to See the Profile for Kubajz   Find more posts by Kubajz   Click here to Send Kubajz a Private Message   Click Here to Email Kubajz   Visit Kubajz's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vencour
Newbie

Registrován: 29.05.2005
Příspěvků: 33

login Příspěvek č. 160 

Je mi líto, ale nic takovýho tam nepíšou ... a mam pocit, že defaultně je bez hesla? Jen se vleze v prohlížeči na 192.168.10.1 a klikne na login.

Vencour

Old Post 06.11.2006 v 13:43
vencour je offline   Click Here to See the Profile for vencour   Find more posts by vencour   Click here to Send vencour a Private Message   Click Here to Email vencour     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:13.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
« 45678910  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz