CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Routování > Problém s IP na hranici segmentu
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
ludvik
Senior Member

Registrován: 04.12.2002
Příspěvků: 543

Problém s IP na hranici segmentu Příspěvek č. 1 

Old Post 11.06.2009 v 20:23
ludvik je offline   Click Here to See the Profile for ludvik   Find more posts by ludvik   Click here to Send ludvik a Private Message   Click Here to Email ludvik   Visit ludvik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Re: Problém s IP na hranici segmentu Příspěvek č. 2 

__________________

Old Post 11.06.2009 v 23:05
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pihhan
Member

Registrován: 12.02.2003
Příspěvků: 493

Příspěvek č. 3 

Asi opravdu záleží na tom, jakou masku má segment, ve kterém se tahle IP vyskytuje. Opravdu není každá adresa končící 0 nebo 255 broadcastová, jde o kontext s maskou. Používání broadcastové adresy pro unicastovou komunikaci, pokud s danou maskou opravdu je jako konečná broadcast adresa, nedoporučuju. Ono to snad i funguje, ale záleží dost na konfiguraci systému s tou adresou i konfiguraci brány takového stroje. Předpokládám, že nastavovat bránu k takovému stroji nemůžete. Myslím, že jsem kdysi experimentoval s použitím takové adresy (hrál jsem si s maskou /25), ale výsledky si příliš nepamatuju. Ono to fungovalo jenom v některých případech, software z té adresy byl velmi často zmaten a nevěděl jak s tím má správně zacházet. Pokud na tom chcete provozovat vážně míněnou službu, doporučuju broadcast k běžné komunikaci opravdu nepoužívat.

Nicméně co si používáte za masku na síti zajímá jenom váš router, všechny další za ním může zajímat maximálně to, jestli adresa pochází z platného rozsahu, který mají routovat. Pokud to tedy blokuje vaše brána, tak si asi nechte přidělit další adresu. Pokud to blokuje někdo za bránou, požádejte správce vaší brány nahrazení osoby kompetentním člověkem, nebo vážně brané zdůvodnění, proč tomu brání.

__________________

tisnov.czf

Old Post 15.06.2009 v 16:43
pihhan je offline   Click Here to See the Profile for pihhan   Find more posts by pihhan   Click here to Send pihhan a Private Message   Click Here to Email pihhan   Visit pihhan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ludvik
Senior Member

Registrován: 04.12.2002
Příspěvků: 543

Příspěvek č. 4 

Sem se možná nejasně vyjádřil. Ta adresa je použitá pro SNAT N:1, fyzicky se nikde samozřejmě nevyskytuje. Vlastní gateway má svoji samostatnou IP ze segmentu ISP (tedy úplně jiného).

Vtipný je, že tvrdí, že to nemůže být jejich problém. Routing pro ně dělá ten serverhouse. Přitom na jiný server v té samé serverovně, ze stejného IP segmentu, to funguje správně.

Old Post 15.06.2009 v 16:56
ludvik je offline   Click Here to See the Profile for ludvik   Find more posts by ludvik   Click here to Send ludvik a Private Message   Click Here to Email ludvik   Visit ludvik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zdenek_dc
Member
zastupce cloudu 10.193.64


Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 733

Příspěvek č. 5 

Ja to mam obdobne.

Primarni IP na nasi iGW je z PtP rozsahu od ISP a na tu samou sitovku jsou naaliasovany IP z verejnyho rozsahu, kterej je na tu primarni IP smerovanej. Mame cely /C, takze teoreticky az 255 aliasu. Pak je tam NAT 1:1 na czf IP.

Predtim jsme meli jen mensi rozsah verejek /29 a proste nebyl problem pouzit vsech 8, i kdyz zacatek a konec je vlastne jakoby NT a BC.

Co kdyz budes mit 192.168.0.0/16, potom taky budes napr. 192.168.1.0 povazovat za adresu site (NT) a 192.168.1.255 za adresu broadcastu (BC)?

Muzes pouzit vsech 255 a pokud ti to nekdo po ceste blokuje tak je blbec.

Zdenek

__________________

Naposledy upravil zdenek_dc 16.06.2009 v 09:23

Old Post 16.06.2009 v 09:12
zdenek_dc je offline   Click Here to See the Profile for zdenek_dc   Find more posts by zdenek_dc   Click here to Send zdenek_dc a Private Message   Click Here to Email zdenek_dc   Visit zdenek_dc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:55.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz