CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Ústředna > povolení
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
$@$ine}{
Newbie

Registrován: 08.01.2003
Příspěvků: 12

povolení Příspěvek č. 1 

Mám asi 200 metrů kabelu UTp a chtěl bych se zeptat

1, Jak je to se zesilovačema na víc jak 100 metrů ? jak to vypadá kolik to stojí ??
2, Když to chci natáhnout přes 2 paneláky potřebuju nato povolení ??


Thanks

Old Post 30.01.2003 v 09:30
$@$ine}{ je offline   Click Here to See the Profile for $@$ine}{   Find more posts by $@$ine}{   Click here to Send $@$ine}{ a Private Message   Click Here to Email $@$ine}{     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
plysak
Junior Member

Registrován: 20.08.2002
Příspěvků: 152

Re: povolení Příspěvek č. 2 

__________________

Old Post 30.01.2003 v 10:13
plysak je offline   Click Here to See the Profile for plysak   Find more posts by plysak   Click here to Send plysak a Private Message   Click Here to Email plysak   Visit plysak's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
$@$ine}{
Newbie

Registrován: 08.01.2003
Příspěvků: 12

Re: Re: povolení Příspěvek č. 3 

Old Post 30.01.2003 v 10:32
$@$ine}{ je offline   Click Here to See the Profile for $@$ine}{   Find more posts by $@$ine}{   Click here to Send $@$ine}{ a Private Message   Click Here to Email $@$ine}{     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jointer
Member

Registrován: 05.07.2002
Příspěvků: 405

Příspěvek č. 4 

My mame s kamosem prave kvuli tomu omezeni koax, ten je do 180m, ale je to jen 10mbit.

__________________

>>----------------<<
ALL YOUR WI-FI ARE BELONG TO US!
JOIN(T) US!

Old Post 30.01.2003 v 10:43
jointer je offline   Click Here to See the Profile for jointer   Find more posts by jointer   Click here to Send jointer a Private Message     Visit jointer's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Delka sitoveho kabelu Příspěvek č. 5 

Tohle probehlo v prosinci na list serveru ZCU v konferenci IBM-PC:

Nejaky lidi tahali sit mezi rodinejma domkama, zakopavali koaxial do zeme ;-)



-----------------------------------------------------
> Dneska odpoledne jsem natahli 80m, v sobotu pokracujem.
> Doma jsem otestoval PC - 300m koax - HUB - HUB - 300m koax - PC a jede to
v
> pohode,
> dostali jsme z toho pres 850KB/s.
>
> Cipis
>


7.12.2002 17:22 dotazeno posledni 100m klubko, zbyva osadit akorat nejake
huby a vyresit kosmeticke problemy.
Celkova delka je odhadem 270m + 300m. Uprostred je repeater ze dvou hubu.
Presnou delku budu znat, az zmerim, co mi zbylo.
Spotrebovali jsme asi 95m husiho krku, 450 vazacich pasku, 400 plastovych
prichytek s hrebickem, nejakych 25 vrutu a hmozdinek, 3 izolacni pasky,
jedny ztracene kleste a jeden zlomeny ryc. No a taky 120 hodin prace.
Pokracovani priste ..

Cipis


----- Original Message -----
To: <ibm-pc@list.zcu.cz>
Sent: Saturday, November 30, 2002 1:51 AM
Subject: Re: Delka koax. site
-------------------------------------------------------------




L@zna

__________________

Old Post 30.01.2003 v 11:10
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
$@$ine}{
Newbie

Registrován: 08.01.2003
Příspěvků: 12

Re: Delka sitoveho kabelu Příspěvek č. 6 

Old Post 30.01.2003 v 13:35
$@$ine}{ je offline   Click Here to See the Profile for $@$ine}{   Find more posts by $@$ine}{   Click here to Send $@$ine}{ a Private Message   Click Here to Email $@$ine}{     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JohnyDog
Newbie

Registrován: 07.10.2002
Příspěvků: 23

Re: povolení Příspěvek č. 7 

Old Post 30.01.2003 v 13:45
JohnyDog je offline   Click Here to See the Profile for JohnyDog   Find more posts by JohnyDog   Click here to Send JohnyDog a Private Message   Click Here to Email JohnyDog   Visit JohnyDog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LuciuS
Newbie

Registrován: 04.08.2002
Příspěvků: 86

Příspěvek č. 8 

To je přímo šílený ale co si pamatuju tak jeden segment sítě v koaxu nesmi být delší než 300m, protože pak klient na jedný straně vytimeoutuje předtím než dostane odpověd z druhé strany. Teda prej a ty koaxy jsou docela odolné vůči rušení...

Old Post 30.01.2003 v 13:51
LuciuS je offline   Click Here to See the Profile for LuciuS   Find more posts by LuciuS   Click here to Send LuciuS a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Re: povolení Příspěvek č. 9 

Old Post 30.01.2003 v 15:32
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Re: Re: povolení Příspěvek č. 10 

A jeden UTP jsem pretahl pres strechy panelaku do meho baraku.
Je toho 125m a v puli (nad silnici) letovany (mel jsem jen 2x 30m).


oprava: 2x 70m
Rys

Old Post 30.01.2003 v 15:36
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Wentasah
Member
zastupce cloudu 10.21


Registrován: 10.10.2002
Příspěvků: 29

Příspěvek č. 11 

__________________

Wentasah

Old Post 31.01.2003 v 10:30
Wentasah je offline   Click Here to See the Profile for Wentasah   Find more posts by Wentasah   Click here to Send Wentasah a Private Message   Click Here to Email Wentasah   Visit Wentasah's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lukic
Junior Member

Registrován: 27.04.2003
Příspěvků: 105

100Mbit Příspěvek č. 12 

skusal to niekto pustit na 100Mbit? ja som tu natiahol 120m a bezi to len s niektorymi sietovkami alebo switch proti switchu a aj to tak ze raz to pusti 13Mbit raz 2Mbit, stratovost je cca 3-15% :-(

__________________

Lukic

Old Post 07.09.2003 v 12:30
lukic je offline   Click Here to See the Profile for lukic   Find more posts by lukic   Click here to Send lukic a Private Message     Visit lukic's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
misi
Junior Member

Registrován: 09.06.2003
Příspěvků: 123

delka ethernetu Příspěvek č. 13 

Naposledy upravil misi 07.09.2003 v 21:41

Old Post 07.09.2003 v 21:32
misi je offline   Click Here to See the Profile for misi   Find more posts by misi   Click here to Send misi a Private Message   Click Here to Email misi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 14 

hehe, hledal jsem něco o rušení a našel svůj příspěvek do konfery, který tu někdo citoval.
No abych uvedl zkušenosti od toho prosince: Pokud jsou na trase rychlé komply- >1GHz, tak z toho vymáčknem přes 1MB (to přes je pár bájtů:-)).Jednou nám odešly všechny huby - některé jsem vyreklamoval, nějaké spravil (budič koaxu), pak jsme koupily dvě ochrany od APC, dali je doprostřed (jak je ten repeater ze dvou hubů) a od té doby odešla jen jedna 100 sí?ovka, která byla připojena 100 UTP do jednoho z těch hubů. Jo, a taky ještě jeden hub, na konci toho 570 m spoje je totiž ještě připojen asi 180 m segment (taky hubama) - to proto, že se tam nedohodli, kdo zaplatí tu ochranu. Takže celková délka je teď asi 750 m. Takže se toho nebojte a směle do toho. Samozřejmě s aspoň trochou ochran - ta na koax se dá sehnat za 550 bez DPH. Cipis

Old Post 16.09.2003 v 09:39
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 15 

Jo, ještě jsem zapomněl, plánujem dát někam sviče, ale visí to na penězích. Teď totiž můžou kopírovat na tom segmentu akorát dva (tou max. rychlostí), takhle by se to oddělilo na menší segmenty. A ten můj konec je v serveru. Požíváme 3COM Etherlink PCI kombo, huby Edimax a ještě jakési jiné, u kterých jsem po té havárce vyměnil budiče koaxu a ještě diody, co je z koaxu do toho budiče. Diody jsem dal staré dobré KA225 a od té doby to jede rychlejc :-)

Old Post 16.09.2003 v 09:57
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:35.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz