CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Vysílací výkon ??
123456789101112
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Příspěvek č. 81 

Old Post 18.03.2003 v 01:56
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jenik
Junior Member

Registrován: 12.11.2002
Příspěvků: 296

Vykon Edimax 7205 AP Příspěvek č. 82 

Ahoj mame sestavu

Edimax 7205AP 14db
kabel 5m 0,22db/m = 1,1 db
2x nko = 2 db
1x pigratil = 1,25 db
1x blesko = 1,5 db (priblizne)
antena 8db = 8db
-------------------------------------
celkem = 16,15 dbi

Zak a jde o to ze vykon ap byl na 50mW.
Tak sme ho zvedly na maximum 100mW.

Jde mne o to co se stane kdyz vystupni vykon 100mW vyleze z myho ap do 8db anteny pres ty ztraty co jsem popsal.
Jaky je tedy celkovy vykon sestavy.

Sorry za tohle dost pitomou ale pro mne dost podstatnou, chtel bych si vtom udelat konecne jasno. Vubec totiz tomu nejak nerozumime.
Ciste lajcky. Kdyz ma moje AP max power 100mW a to je maximum 14-15 dbi. Tak bych i pri max power nemnel presahnout vykon ze ?.

Dikes

__________________

Old Post 18.03.2003 v 08:15
jenik je offline   Click Here to See the Profile for jenik   Find more posts by jenik   Click here to Send jenik a Private Message   Click Here to Email jenik   Visit jenik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Beny
Junior Member

Registrován: 19.11.2002
Příspěvků: 261

Vykon Edimax 7205AP Příspěvek č. 83 

Jen dodatek, to AP ma u vykonu napsano:

Trasmission power: 14dBm (Normal) @ - 30 dB Side Lobe

Tak prosim reknete nam, kolik ma ten Edimax vykon, aby jsme ho mohli nejak upravit. Diky.

Old Post 18.03.2003 v 08:51
Beny je offline   Click Here to See the Profile for Beny   Find more posts by Beny   Click here to Send Beny a Private Message   Click Here to Email Beny   Visit Beny's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Beny
Junior Member

Registrován: 19.11.2002
Příspěvků: 261

default nastaveni Příspěvek č. 84 

Jeste neco. Pokud je 14dB chapano jako Default nastaveni od vyrobce, coz by podle Hex.tabulky bylo asi 65% vykonu, pak je max. vykon Edimaxe 21,5 dB? prosim vyvedte me z omylu. To by pak kupoval preci kazdy, kdyby to melo takovou silu ne?

Old Post 18.03.2003 v 09:07
Beny je offline   Click Here to See the Profile for Beny   Find more posts by Beny   Click here to Send Beny a Private Message   Click Here to Email Beny   Visit Beny's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Re: Vykon Edimax 7205 AP Příspěvek č. 85 

Old Post 18.03.2003 v 09:38
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Germanka Příspěvek č. 86 

Ze prej, kde se sezene GA206.
No je to germaniova VF dioda z dob 60-tych az 80-tych.
Takze hledat v suplikovejch zasoba.
Nebo jit do bazaru, koupit starsi radio z dob normalizace a
vykuchat ho.

Lze to i s dnesnima diodama, ale bezne nejsou linearni a
kvalitni jsou drahe (i 1400Kc).
Ale neco vymyslim.

Ted vsak koumam kterej typ mikrovlne diody pouzit na ERP budik.
Jira tam strcil diody jeste ze systemu Saljut co fachaj do 300Ghz.
Ale co dnes pouzit...musim projit katalog.

Cus Bambus -=RYS=-

Old Post 18.03.2003 v 18:06
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jenik
Junior Member

Registrován: 12.11.2002
Příspěvků: 296

re Příspěvek č. 87 

cau

hele nechci tvdit ze to skutecne ma tolik kolik sem napsal. Schvalne sem prehanel tak abych byl utlumy co nejmensi, a abych sel jeste dolu s vykonem, pac se opravdu nemam ceho chytit.

Kdyz o tom tak mluvime, zajimalo by mne jestli ten merak dokazes vyrobyt, popr. zapujcit nebo prijet zmerit. A hlavne jak zarucujes ze je opravdu presny. 20 mW +- je docela velky skok ne ? NEdalo by se to vyrobit tak aby to bylo max 5mW ? tj 5% chyba a ne 20%.
Bych nerad aby CTU namerily 120mW jenom kvuly tomu ze sem vyladil podle tvyho meraku na presnejch 100mW a skutecnost byla jina.

Nahod nejaky ceny, nebo popr. navod. Sice nejsem elektrikar, ale tady na kladne se snad nekdo najde. Btw. mozna by bylo good pro komunitu jeden merak postavit a ocejchovat v laboratori tak aby byl velmy presny, a my se mohly dockat konecne nejakych hodnot.

Mimochodem tady u nas nektery tvrdi ze to dokazou odhadnout spektrakem. Bohuzel nejsem elektrikar, tak vim prd jak se to dela.

Mno dik za reply.

__________________

Old Post 18.03.2003 v 18:22
jenik je offline   Click Here to See the Profile for jenik   Find more posts by jenik   Click here to Send jenik a Private Message   Click Here to Email jenik   Visit jenik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Re: re Příspěvek č. 88 

Old Post 18.03.2003 v 23:44
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 89 

Panove, pokud by se vam podaril zbastlit nejaky slusny merak vykonu,
mozna by ho pak mohla AlphaWave zaradit do vyrobniho programu, coz?
To by bylo vyborne...

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 18.03.2003 v 23:54
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Příspěvek č. 90 

Old Post 19.03.2003 v 02:29
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jenik
Junior Member

Registrován: 12.11.2002
Příspěvků: 296

re Příspěvek č. 91 

__________________

Old Post 19.03.2003 v 11:01
jenik je offline   Click Here to See the Profile for jenik   Find more posts by jenik   Click here to Send jenik a Private Message   Click Here to Email jenik   Visit jenik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JetCat
Newbie

Registrován: 05.12.2002
Příspěvků: 27

:) Příspěvek č. 92 

Ahoj Jeníku, ty plechovkovej králi ;-)

Ty útlumy máš kapku jiné, než uvádí zpravidla výrobci.

Ten kabel je AirCom RLA-10, útlum má 0,22dB/m, bleskojistka má 0,5dB, konektor N se počítá 0,2dB, pigtail 1dB.

BTW: Jinak mi potěšilo, že jsi našel stejnou stránku s těmi hodnotami ;-)))))))))


2 RYS: Ten měřák by mi taky zajímal, kolik by tak mohl stát?

Jet

Old Post 19.03.2003 v 22:22
JetCat je offline   Click Here to See the Profile for JetCat   Find more posts by JetCat   Click here to Send JetCat a Private Message   Click Here to Email JetCat   Visit JetCat's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Re: :) Příspěvek č. 93 

Old Post 19.03.2003 v 23:04
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jenik
Junior Member

Registrován: 12.11.2002
Příspěvků: 296

utlumy Příspěvek č. 94 

2JC: vouu, takze i kdyz sem pocital jeste s mensima hodnotama, tak sem stejne vo dost pres, dohaje.
Mno tak sem vcera projistotu nastavil na ap beny 15mW vykon z 26mw a to same u sebe. Ted uz se ctu nebojim )).

Mimochodem sme zjistily ze vykon nema moc vliv na rychlost prenasenych dat. Tj pouze na ruseni signalem jinych. Takze pujdeme na vsech ap kde to pujde hluboce pod normu, hlavne tam kde sou 14dB anteny, smerove spoje.

2RYS: 150 kc, nesekl si se o nulu ???. Mame zajem o jeden merak, kdyz bude aspon trosku presnej.
Jinak mam slibeno od Jetsona ze pritahne z worku spektrak a nejaky watt meter profi co pouzivaj v praci, takze to narvem mezi antenu a kabel a budeme stelovat.

2RYS: Pokud ten tvuj kram bude aspon trosku presnej, dejme tomu jak rikas 20mWpresnost, tak kdyz nastavime aby ukazoval 80mW tak budeme budeme v rozmezi 60-100mW a tim padem budeme v pohode )).

To ALL: V tech dodatkach CTU se pise o vyzarenem vykonu na uhlovou jednotku prostoru, nebo tak nejak. Tj to se spise tyka tech smerovych spoju ze ? . Ale u vsesmerovek se muze topit, pac tam se ten vykon rozptyly stejne do prostoru ze ?.

__________________

Old Post 20.03.2003 v 07:40
jenik je offline   Click Here to See the Profile for jenik   Find more posts by jenik   Click here to Send jenik a Private Message   Click Here to Email jenik   Visit jenik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Re: utlumy Příspěvek č. 95 

Old Post 20.03.2003 v 18:28
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JetCat
Newbie

Registrován: 05.12.2002
Příspěvků: 27

good Příspěvek č. 96 

Old Post 20.03.2003 v 20:11
JetCat je offline   Click Here to See the Profile for JetCat   Find more posts by JetCat   Click here to Send JetCat a Private Message   Click Here to Email JetCat   Visit JetCat's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:52.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456789101112  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz